Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-14

(0–1, 1–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (12.44) Ville Peltonen 4 (Stephen Weiss, David Booth).

Andra perioden: 1–1 (0.31) Todd White 4 (Ilya Kovalchuk, Marian Hossa).

Tredje perioden: 1–2 (15.21) David Booth 4 (Jay Bouwmeester, Branislav Mezei), 2–2 (19.57) Marian Hossa 7 (Ilya Kovalchuk, Tobias Enström) spel sex mot fyra.

Förlängningen: 3–2 (0.25) Ilya Kovalchuk 15 (Todd White) spel fyra mot fyra.

Skott: 33–21 (13–5, 7–11, 12–4, 1–1).

Utvisningar, Atlanta: 1 x 2 min. Florida: 5 x 2 min.

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 1, 2, 0, +2, 26.50

Matchen: Florida Panthers trodde att dom skulle lämna Philips Arena med två poäng, men det blev bara en. Efter att David Booth gjort 2-1 för bortalaget med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden hade Panthers bara ett mål och det var ett försvara det egna målet. Atlanta Trashers satsade dock allt framåt och när Johan Hedberg lämnade målet samtidigt som Greg Campbell visades ut blev trycket för hårt för Panthers. Ilya Kovalchuk sköt ett stenhårt skott i slutsekunderna och målvakten Craig Anderson, 26, tvingades att lämna en retur som Marian Hossa kunde kvittera på.

– Vi slutade aldrig att spela och vi fick belöningen till slut, sa Trashers coach Don Waddell till AP.

I måndags släppte Panthers in Carolina Hurricanes segermål med 1.06 kvar av den tredje perioden och nu tappade man återigen poäng i slutskedet av en match, något som kan sätta sig i huvudet på spelarna. I förlängningen dröjde det inte länge innan Todd White stal pucken av backen Jay Bouwmeester och med en backhandspassning fann han måltjuven Ilya Kovalchuk framför mål. Kovalchuk gjorde inget misstag utan satte pucken under benskydden på Anderson, målet var ryssens 15:e för säsongen.

St Louis–Detroit 4–3

(0–2, 4–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.30) Pavel Datsyuk 3 (Valtteri Filppula, Niklas Kronvall), 0–2 (16.04) Daniel Cleary 6 (Jiri Hudler, Niklas Kronvall).

Andra perioden: 1–2 (5.09) Keith Tkachuk 6 (Lee Stempniak, Erik Johnson) spel fem mot tre, 2–2 (13.14) David Perron 3 (Steve Wagner, Eric Brewer), 3–2 (14.47) David Perron 4 (Steve Wagner, Keith Tkachuk) spel fem mot fyra, 4–2 (15.51) Jamal Mayers 3 (Martin Rucinsky, Erik Johnson).

Tredje perioden: 4–3 (15.13) Valtteri Filppula 3 (Jiri Hudler, Brian Rafalski).

Skott: 16–30 (5–7, 7–17, 4–6).

Utvisningar, St Louis: 5 x 2 min. Detroit: 6 x 2 min.

Publik: 18 440 (i Scottrade Center).

Målvakter:

St Louis: Manny Legace 90,0%, istid 60.00

Detroit: Dominik Hasek 66,7%, istid 35.51 (8 räddningar)

Detroit: Chris Osgood 100%, istid 23.55 (4 räddningar)

Christian Bäckman, b, St Louis 0, 0, 3, 0, -1, 19.27

Nicklas Lidström, b, Detroit 0, 0, 3, 0, 0, 27.35

Niklas Kronwall, b, Detroit 0, 2, 3, 0, +2, 25.07

Henrik Zetterberg, f, Detroit 0, 0, 6, 0, 0, 25.13

Tomas Holmström, f, Detroit 0, 0, 0, 0, +1, 19.13

Johan Franzén, f, Detroit 0, 0, 1, 0, -1, 10.35

Matchen: Vi lyfter på hatten, tackar för showen och gratulerar till klubbrekordet! Henrik Zetterbergs fantastiska poängsvit med poäng i Detroit Red Wings första 17 matcher för säsongen tog slut i Scottrade Center. Ingen Detroitspelare har någonsin inlett en säsong på liknande sätt och även om Zäta är besviken i dag så lär han vara mer än stolt över prestationen när det hela sjunkit in. Matchen såg annars ut att gå som vanligt när det gäller matcher mellan Red Wings och St Louis Blues då gästerna tog en tvåmålsledning i den första perioden, men Blues svarade för en mycket effektiv andraperiod som slutade 4-0 trots att man spelmässigt var utspelade. Dominik Hasek, 42, hade dock ingen stor afton i målet, i vad som måste vara hans sista säsong, och han byttes ut efter Jamal Mayers 4-2-mål. Publiken hånade Hasek och in kom istället Chris Osgood, 34, som spelade i Blues för fyra år sedan. Finländaren Valtteri Filppula reducerade med fem minuter kvar, men Red Wings orkade inte med en kvittering i en defensivt tät tredjeperiod.

– Jag är besviken. Vi leder med 2-0 på bortaplan mot en av våra värsta rivaler och då måste vi kunna fortsätta prestera, sa Red Wings coach Mike Babcock till AP.

Toronto–Montreal 3–4

(0–1, 2–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (13.43) Andrei Markov 6 (Bryan Smolinski, Alex Kovalev) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–1 (2.01) Kyle Wellwood 1 (Jiri Tlusty, Ian White), 2–1 (18.26) Kyle Wellwood 2 (Mats Sundin, Bryan McCabe) spel fem mot fyra, 2–2 (19.09) Andrei Kostsitsyn 2 (Alex Kovalev, Tomas Plekanec).

Tredje perioden: 3–2 (9.44) Boyd Devereaux 3 (Ian White, Mark Bell), 3–3 (13.58) Alex Kovalev 9 (Tomas Plekanec, Mark Streit).

Förlängningen: 3–4 (0.35) Michael Komisarek 2 (-) spel tre mot tre.

Skott: 40–25 (13–11, 15–6, 11–7, 1–1).

Utvisningar, Toronto: 5 x 2 min. Montreal: 9 x 2 min.

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 2, 0, 0, 16.28

Matchen: Staffan Kronwall spelade sin första NHL-match för säsongen när hans Toronto Maple Leafs mötte Montreal Canadiens i ett hett möte. Kronwall – som blev uppkallad från farmarlaget Toronto Marlies i AHL – tidigare under dagen var på isen i totalt 10.39. För oss svenskar var det den stora nyheten, men för de flesta andra var Montreal-målvakten Carey Prices spel det stora samtalsämnet. Den 20-årige målvakten – som togs som femte spelare i draften 2005 – var magnifik och den största anledningen till att Canadiens kunde lämna Air Canada Centre med två poäng. Hemmalaget dominerade större delen av matchen, men magnifika räddningar av Price höll Canadiens kvar i matchen samtidigt som han gjorde hemmaspelarna frustrerade.

– Jag är glad att vi vann, men det är bara ännu en seger, sa den lugne burväktaren till AP då han fick frågan om hur det var att göra sin första start mot Toronto Maple Leafs.

Andrei Kostsitsyn gjorde det viktiga 2-2-målet med 51 sekunder kvar av den andra perioden. Målet kom bara 43 sekunder efter att Kyle Wellwood – med sitt andra mål för kvällen och säsongen – gjort 2-1 för Maple Leafs. Alex Kovalev kvitterade till 3-3 med sex minuter kvar av den tredje perioden och såg till att matchen gick till förlängning. I förlängningen kom backen Michael Komisarek, 25, helt fri med Andrew Raycroft och satte pucken mellan benskydden på hemmamålvakten.

Calgary–Minnesota 3–2

(1–0, 0–0, 2–2)

Första perioden: 1–0 (15.43) Dion Phaneuf 4 (Alex Tanguay, Kristian Huselius) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (3.17) Mikko Koivu 4 (Mark Parrish, Kim Johnsson), 1–2 (9.52) Mikko Koivu 5 (Petteri Nummelin, Kurtis Foster) spel fem mot fyra, 2–2 (10.13) Jarome Iginla 11 (Craig Conroy, Miikka Kiprusoff), 3–2 (19.07) Kristian Huselius 8 (Daymond Langkow, Anders Eriksson).

Skott: 28–28 (13–7, 10–8, 5–13).

Utvisningar, Calgary: 5 x 2 min. Minnesota: 5 x 2 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome).

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 1,1, 0, +1, 23.48

Matchen: Calgary Flames var på väg mot sin sjätte raka förlust efter att Minnesota Wild vänt 0-1 till 2-1 i den tredje perioden, men en kvittering av Jarome Iginla och ett segermål av Kristian Huselius, 29, med endast 53 sekunder kvar av den tredje perioden skickade de nästan 20 000 åskådarna i glädjefnatt. Segermålet kom efter att Daymond Langkows skott tagit på Wilds back Brent Burns och studsat till Huselius som direktsköt in pucken mellan benskydden på Niklas Bäckström, 29. Hemmalaget hade även lite tur vid Iginlas kvittering som kom endast 21 sekunder efter att Mikko Koivu vänt matchen i bortalagets favör. Iginla sköt ett skott som tog på backen Nick Schultz och sedan på Brent Burns innan den gick in bakom en chockad Bäckström. Målet innebär att Flames lagkapten svarat för poäng i sju matcher i rad. Wild saknade för tredje matchen i rad två av sina tre toppforwards i förstakedjan då slovakerna Marian Gaborik och Pavol Demitra har problem med sina ljumskar.

Anaheim–Los Angeles 4–3

(2–1, 1–0, 0–2, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (15.14) Ryan Getzlaf 6 (Chris Pronger, Mathieu Schneider) spel fem mot fyra, 2–0 (16.30) Todd Marchant 2 (Drew Miller, Andy McDonald), 2–1 (19.46) Tom Preissing 1 (Derek Armstrong, Alexander Frolov) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (14.51) Kent Huskins 2 (Francois Beauchemin, Ryan Getzlaf) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (4.36) Matt Moulson 2 (Alexander Frolov, Jaroslav Modry), 3–3 (13.11) Mike Cammalleri 12 (Lubomir Visnovsky, Alexander Frolov) spel fem mot fyra.

Straff: 4–3 Corey Perry.

Skott: 33–32 (12–10, 12–11, 7–10, 2–1).

Utvisningar, Anaheim: 10 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Los Angeles: 5 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center).

Målvakter:

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 90,6%, istid 65.00

Los Angeles: Jason LaBarbera 90,9%, istid 65.00

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 3, 0, 0, 19.46

Matchen: Los Angeles Kings slänger inte in handduken denna säsong. Efter att i sin förra match vänt 0-4 till 5-4 i den tredje perioden mot Dallas Stars så kom laget i kväll tillbaka från ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden mot Anaheim Ducks. Denna gång fick Kings dock nöja sig med en poäng sedan Corey Perry gjort det avgörande straffmålet för hemmalaget. Matchen var fylld med utvisningar och när signalen ljöd för 65 spelade minuter bröt ett stort slagsmål ut mellan Michal Handzus och Chris Pronger, 33, som renderade i matchstraff för bägge spelarna. Det skedde bara 20 sekunder efter att Chris Kunitz och Rob Blake också slagits. Detta var lagens tredje möte för säsongen och Ducks har ställt upp med tre olika målvakter i matcherna; Ilya Bryzgalov, Jonas Hiller och nu Jean-Sebastien Giguere.