Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-01

”Någon gjorde bort sig”

Det var en händelserik match i American Airlines Center. Mest händelserik blev den för centern Mike Modano, 37, trots att han inte gjorde någonting.

Modano känner sig tvingad att ta emot hyllningarna. Efter videogranskning ströks veteranens assist och rekordet får vänta ett tag till.

När backen Sergei Zubov satte 4-3 för hemmalaget i den tredje perioden krediterades Modano med en assist på målet. Den målgivande passningen gjorde att han tangerade Phil Housleys poängrekord (1,232 poäng) för spelare födda i USA. Publiken gav Modano en stående ovation, men det var ett stort problem… Modano rörde inte pucken, något han själv var helt medveten om då han inte ville acceptera hyllningarna från publiken.

Krävdes videogranskning

Till slut fick han visa att han tog emot hyllningarna för att få igång matchen igen. Efter slutsignalen togs assisten bort då man efter videogranskning insett att han inte rörde pucken.

- Någon gjorde bort sig och därför ville jag inte ställa mig upp efter målet, sa en besviken Modano till AP efter matchen.

Segermålet med 20 sek kvar

Veteranen var inte besviken endast för sjabblet vid målet utan också för resultatet. Chicago Blackhawks hade vänt 0-1 till 3-1 och var på väg mot sin första seger i Dallas efter nio raka förluster. Dallas Stars kom dock igen i den tredje perioden och vände till 4-3 innan Jason Williams, 27, blev matchhjälte med två mål. Segermålet kom med endast 20.4 sekunder kvar av den tredje perioden.

- Det var en härlig seger och jag gillar sättet som vi kämpade oss tillbaka på, sa Blackhawks coach Denis Savard.