Uppdaterad 2015-03-27 | Publicerad 2015-03-26

Storseger mot Västerås i kvalet

Rögle är på väg mot SHL.

Efter 6-1 mot Västerås är Skånelaget bara en seger från avancemang.

Det var grinigt redan i förra matchen mellan Rögle och Västerås efter att André Deveaux åkt på en tackling från Per Helmersson. Röglespelaren blev liggande på isen, medan Västeråsspelaren klarade sig undan utvisning.

– Otroligt att det inte blir utvisning. Det är två domare på isen och ingen ser det. Fantastiskt dåligt. En checking from behind så det bara skriker om det, sa sportchefen Anders ”Masken” Carlsson då.

Innan pucken ens han släppas i det fjärde mötet utbröt ett jättebråk på isen och Deveaux och Helmersson var i högsta grad inblandade.

Sylwander spräckte nollan

Kanadensaren slog till Helmersson över hälsenan och följde sedan upp med en slagserie med knytnävarna. Efter det utbröt flera boxningsfajter på isen.

Alen Bibic gav sig på Stefan Gråhns och alla spelare hamnade i en klunga vid mittlinjen.

Matchen blev dock något lugnare. Daniel Sylwander gav hemmalaget ledningen efter 15 minuter, innan Västerås kunde kvittera minuten senare.

Rögle kopplade dock greppet på nytt efter två snabba mål i den andra perioden. Innan paus hann Peter Le Blanc dessutom öka på till 4-1. Calle Rosén gjorde 5-1 i början av tredje och med åtta minuter kvar fixade Taylor Matson slutresultatet till 6-1. Nästa match spelas i söndag i Västerås.

ENKÄT: Han är största svinet i Hockeyallsvenskan