Seger mot AIK och just nu är Mora Dalarnas bästa lag.

På tisdag väntar Leksand hemma i Mora ishall i något som kan bli en riktig klassiker.

- Vi har inget tryck på oss, säger Moratränaren Harald Lückner.

JUBEL Mikael Simons jublar efter segermålet.

Medan Leksand avslutade elitserien på sämsta tänkbara sätt vann Mora superallsvenskan i suverän stil.

I går fortsatte lillebrors segertåg då AIK, om än lite turligt, besegrades med 4-3 i Hovet.

Mora spelade ut AIK i den andra perioden, vann skotten med 16-5, och visade hur otroligt effektivt laget är i power play.

När Jonas Westerling slog in 3-1, hans andra mål i matchen, i den tredje periodens inledning hade masarna gjort tre mål på sina tre minuter och elva sekunder i power play. AIK hade då inte ens fått ett skott på mål i de åtta minuter de hade spelat i numerärt överläge.

Men AIK krigade sig ändå tillbaka och tryckte in både 2-3 och 3-3 mot ett slutkört Mora. Laget tog en timeout och satsade på segern, men med bara 30 sekunder kvar av matchen utnyttjade Mikael Simons hemmalagets passitivitet och sköt in segermålet.

- Ett slumpmål, det kunde lika gärna ha varit AIK som hade vunnit, säger Harald Lückner.

Nästa match är på tisdag då "Slaget om Siljan" ska avgöras i Mora. Vinner Mora där kan Leksand glömma elitserien. Men tränare Lückner försöker tona ner förväntningarna.

- Leksand kommer med en tung ryggsäck. Vi har inget tryck på oss. Jag förlorar hellre matcherna mot Leksand och vinner alla andra, än tvärtom.