Växjös starka bortafacit håller i sig – åttonde raka kom mot Brynäs.

Håller i sig gör också stekhete succéförvärvet Kalle Kossilas form.

– Spelet i den här ligan passar mig bra, säger han efter tre nya poäng mot Brynäs.

Nyförvärvet Kalle Kossila fick hösten förstörd av en skada. Men sedan finländaren gjorde comeback har han sannerligen levererat.

Kossila inledde med mål direkt i debuten i sista matchen före landslagsuppehållet.

Och efter uppehållet har det bara fortsatt.

Inför mötet med Brynäs hade Växjöcentern producerat tio poäng på åtta matcher.

I kväll gjorde Kossila två mål och spelade fram till ytterligare ett och låg bakom ytterligare en bortaseger.

Senaste förlusten på bortais kom 22 oktober mot HV71. Sedan dess har Växjö radat upp åtta raka segrar.

Avgörandet mot Brynäs kom då 56 sekunder återstod då Jayden Halbgewachs sköt 4–3 bakom en olycklig Anders Lindbäck.

Brynäs vann skotten med förkrossande 40–16, men förlorade ändå matchen.

– Otroligt surt, tycker vi spelar en bra match mot ett starkt Växjö så det här ska vi vinna, säger Brynäsbacken Samuel Johannesson.

– Lite rånarluvor på var det i dag. Brynäs är kanske bättre än oss i dag. Men visst, det är mycket i powerplay som de skapar. Fem mot fem har de många alibiavslut som bättrar på skottstatistiken. Men absolut, vi är jätteglada för den här trepoängaren som matchen utvecklade sig, säger Växjös Robert Rosén.

Poängstark kedja i Växjö

Brynäs skapade en hel del i första perioden och med fyra minuter kvar ledde hemmalaget skotten med 14–1.

Men periodens enda mål så långt hade Växjö gjort. Ett konstmål av Kalle Kossila som på volley lobbade (!) pucken över två meter långe Anders Lindbäck.

Brynäs fick chansen i fem mot tre och efter bara några sekunder smackade Anton Rödin in kvitteringen.

Dan Sexton satt utvisad när Brynäs kvitterade, men den poängstarke amerikanen fick sin revansch några minuter senare då han sköt Växjö till ny ledning. Framspelad av kedjekamraten Kossila.

Brynäs fick till en kvittering genom Samuel Johannesson men det dröjde bara två minuter innan Kossila satte Växjö i ny ledning.

I tredje perioden Greg Scott kvitterade till 3–3 med drygt fem minuter kvar, hemmalagets tredje mål i powerplay. Men Växjö fick alltså sista ordet och vände hemåt med tre poäng.