NHL-svepet: Filip Forsbergs två mål räckte inte

Filip Forsbergs dubbla mål tar plats i ett annars hattrick-tätt NHL-svep.

Här är snackisarna från nattens hockey i Nordamerika.

NHL

NATTENS ANDRUM

Edmonton Oilers kom till matchen mot Seattle Kraken med fyra raka förluster i bagaget.

Då visade Zach Hyman vägen med ett hattrick – redan i första perioden.

– I dag var en bra dag att komma tillbaka i vinstkolumnen och bara andas, säger tremålskytten enligt TSN.

4–1-segern var Edmontons blott andra för säsongen.

Efter matchen var tränaren Jay Woodcroft helnöjd med sin hjälte.

– Han var fast besluten att säkerställa att vi skulle ha ledningen i den där första perioden. Jag har bara respekt för Zach Hyman och spelet han spelar varje kväll, säger Woodcroft.

Men han var inte den enda som slog till med hattrick under NHL-natten.

NATTENS DUBBLA HATTRICKS

De stod St. Louis Blues-duon Brayden Schenn och Pavel Buchnevich för.

– Vår offensiv har verkligen förändrats och börjat fungera, säger Schenn enligt TSN.

Under natten fungerade den sannerligen. Laget krossade topptippade Colorado Avalanche på bortaplan.

Blues sprang iväg med en fyramålsledning innan Avalanche fick in sin första puck. Sedan upprepades samma målmönster och matchen slutade 8–2.

– Överlag tycker jag att det var en bra laginsats, säger tränaren Craig Berube.

NATTENS ”HADE BEHÖVT GÖRA HATTRICK”

Nashville Predators Filip Forsberg har inlett NHL-säsongen i ett högt poängtempo.

I matchen mot Arizona Coyotes slog han till med två mål noterades för en assist.

Jubel i Nashville mot Arizona.

Men det räckte inte till seger.

Efter att svensken gjorde sitt andra för kvällen – och kvitterade till 5–5 med sex minuter kvar – var det i stället bortalaget som orkade växla upp på nytt.

I slutminuterna gjorde satte Nick Durzi ledningsmålet för gästerna. Därefter punkterade Nick Bjugstad matchen i tom målbur.

För personlig del förbättrar Filip Forsberg sitt fina poängsnitt den här säsongen – han har nu gjort 17 poäng på 14 matcher. Och med det är det bara två upp till topp tio i poängligan.