Hattrick på en period efter smarta fräckisen

Uppdaterad 2013-03-01 | Publicerad 2013-02-28

”Har aldrig hänt förut”

AIK var på slutspelsjakt men Luleå hade en Joonas Vihko i storform.

31-åringen gjorde ett hattrick redan under första perioden efter en superfräckis.

– Jag trodde aldrig att han skulle passa framför målet, säger Vikho till C More Hockey.

Joonas Vikho styrde in 1-0 till Luleå och satte med bara minuter kvar av första perioden även 3-1 för hemmalaget mot AIK. Lägg därtill att 31-åringen dessutom hade gjort 2-1 och därmed ordnat ett äkta hattrick. Det var också just finländarens andra mål som var den stora snackisen.

”Satte bara dit klubban”

AIK:s Fredrik Carlsson skulle slå en enkel passning i sidled till en medspelare när Vikho försökte sig på en fräckis.

– Jag satte bara dit klubban. Jag trodde inte att han skulle passa framför eget mål men den här gången gjorde han det, jag hade tur och den träffade min klubba, säger Vikho.

Lurade målvakten

Pucken styrdes via Luleå-spelarens klubba och lurade Daniel Larsson i AIK-målet. Sedan fullbordade alltså Vikho sin succéperiod genom att även ordna sitt tredje mål.

– Det har aldrig hänt förut. Inte vad jag kan komma ihåg i alla fall, säger 31-åringen om sitt hattrick på en period.

Luleå vann matchen med 6-4.