Publicerad 2011-10-26

Mårtensson och Weinhandl.

Toppmöte i KHL:s västra konferens.

Då sänkte Mattias Weinhandl – tillsammans med vapendragaren Tony Mårtensson – sin gamla klubb Dynamo Moskva.

– I tredje perioden lyssnade killarna äntligen på mig, säger S:t Petersburgs tränare Milos Riha.

SKA S:t Petersburg ledde toppmötet i KHL:s västra konferens mot Dynamo Moskva med 2-1 inför den tredje perioden efter mål av Tony Mårtensson och Patrick Thoresen.

Men tränaren Milos Riha var inte nöjd.

– I tredje perioden lyssnade killarna äntligen på mig och spelade efter vår taktik. I dag var (Jakub) Stepanek väldigt bra i målet, säger Riha till Dynamo hemsida.

Bäst plus/minus i KHL

På Rihas order eller inte. I mitten på tredje spelade Tony Mårtensson i alla fall fram till Gleb Klimenkos 3-1-mål och därefter fastställde Mattias Weinhandl, som gjort två säsonger i Dynamo Moskva, slutresultatet till 4-1 med sin andra poäng för kvällen.

Mårtensson gjorde tre poäng, ett mål och två assist, och klättrade därmed upp nionde plats i KHL:s poängliga med totalt 16 poäng (5+11) på 15 matcher. Med 14 plusmål har han dessutom bäst plus/minus-statistik i hela KHL. Tätt följd av Weinhandl på 13 plusmål.

S:t Petersburg tog i och med segern över förstaplatsen i västra konferensen från Dynamo Moskva.

Tyngre för Junland

Desto tyngre är det för Jonas Junland. Hans Barys Astana sparkade tränaren Andrej Chomutov tidigare under tisdagen, men det gav inget omedelbart resultat för nästjumbon av den östra halvan. Det blev förlust mot Amur Chabarovsk med 2-6.

Junland hade minst istid av Barys sju backar och gick -2. På elva matcher har han endast noterats för en assist.