Publicerad 2011-03-27

Färjestad kunde men ville inte.

AIK ville men kunde inte.

Det var tydligen SM-semifinal, sägs det – men fan vet.

Resultatet? Färjestad vann trots att man åkte på en skridsko och är klart för final.

Färjestad BK

AIK rivstartade annars och satte gasen i botten. Redan efter 1.11 stötte Daniel Rudslätt in 1–0 bakom Färjestads Cristopher Nilstorp med matchens första skott.

Det var fjärde matchen i rad som AIK tog ledningen – och precis som vanligt så vände Färjestad.

Från ingenstans satte Dick Axelsson 1–1. Han ramlade när han skulle in i zonen, blev utskrattad, reste sig upp – och styrde in 1–1 på Kristofer Berglunds lyftning.

Snacka om svar på tal!

AIK började därefter uppträda ängsligt och Per Åslund kunde vackert sätta 2–1 på straff efter att Patrik Lundh hakats av Rastislav Pavlikovsky.

Nordström piggast

Andra perioden blev ett sömnpiller där AIK ville men inte kunde och Färjestad kunde men inte ville.

Stämningen i Globen var jämförbar med en försäsongsmatch och tempot ibland så lågt att det var svårt att tro att det var en SM-semifinal.

AIK hade kastat in junioren Joakim Nordström, 19, och han var piggast i det tröttkörda laget. Men laget fick bara iväg fyra skott i mittakten och det är givetvis för dåligt.

Färjestad puttrade på tvåans växel och la bara in trean när det behövdes, vilket var ytterst sällan.

Vilket sömnpiller!

Tredje perioden? Herregud, vilket sömnpiller fram till att det var åtta minuter kvar, då publiken (det var utsålt, men inte fullsatt) ställde sig upp och försökte väcka sitt lag med hejaramsor.

Det hjälpte dock föga.

AIK – som redan gjort en säsong över alla förväntningar – förmådde inte pressa in något kvitteringsmål.

Hemmapubliken hyllade dock efteråt sitt lag och tackade för en bra säsong.

Färjestad är klart för final och kan vänta på att Skellefteå och Luleå sluggar sig trötta i den andra semifinalen.