Rögle tappade greppet – i numerärt överläge

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-06

Tappade livsviktiga poäng mot Timrå – och nu försvann sista chansen

Rögle var på väg mot en livsviktig trepoängare hemma mot Timrå.

Med bara minuter kvar fick man då möjligheten att spela powerplay – men lät istället Timrå kvittera med en man mindre och sedan också vinna i förlängning.

Nu lär laget ha köpt en oreturnerbar biljett till kvalserien samtidigt som Timrå har grepp om platsen ovanför strecket.

Rögle hade ledningen med 3-2 när Timrås Tomas Skogs drog på sig en tvåminutare för fasthållning.

Matchklockan stod på 16.31 i den tredje perioden och hemmalaget hade en lysande möjlighet att döda matchen, om inte annat reda ut stormen och ge Timrå endast en och en halv minut att jaga kvittering på.

Men endast åtta sekunder in på utvisningen tappade Rögle pucken, Anton Axelsson snodde den vid mittlinjen, skrinnade fram helt ren och stänkte dit den bakom Jürgen Penker i hemmamålet.

Timrå vann i förlängning

Sedan gick matchen till förlängning, och då tog det bara en dryg minut innan matchen avgjordes.

Och det var också Timrå som naglade ner den sista spiken i Rögles elitseriekista när Martin Sonnenberg satte 4-3 till bortalaget och tog två av av tre poäng i bottenmötet.

Vid seger hade Rögle haft tio poäng upp till Timrå ovanför strecket. En näst intill omöjlig uppgift, helt klart, men fortfarande någonstans möjlig.

Nu skiljer det istället fjorton poäng med endast åtta matcher kvar att spela.