Viktig vändning för Timrå

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-23

Andra raka segern på hemmaplan mot SSK

Timrå har lyckats skrämma iväg hemmaspöket.

Efter sex raka förluster tog laget andra raka segern på hemmaplan när Södertälje besegrades med 2–1.

– Under landskampsuppehållet snackade vi ihop oss i laget. Det är ju här hemma som vi ska vara snabba och starka – och visst är vi på rätt väg. Nu har vi tagit fem poäng av sex möjliga på hemmaplan efter uppehållet, sade Timrås juniorlandslagsman Anton Lander, sedan Timrå tagit den första trepoängaren på hemmaplan sedan den 7 oktober då Skellefteå besegrades med 3–2.

I två perioder var Anton Lander den ende Timråspelaren som visade att han ville kriga om segern. Hans lagkamrater saknade fart och vilja och efter två perioders spel såg Timrå ut som ett slaget lag.

Tände lagkamraterna

Det var 19-årige Anton Lander som fick hemmapubliken och lagkamraterna att tända till med en suverän framspelning till Daniel Corso som kunde stöta in pucken i tomt mål bakom SSK-målvakten Pontus Sjögren.

– Jag fick en bra passning från Sebastian Erixon och såg att Corso var fri vid bortre stolpen. Det var skönt att se att passet gick rätt och Corso gjorde ju också sitt på bästa sätt, konstaterade Lander.

Mattias Karlsson säkrade segern för Timrå när han slängde iväg ett skott ur liten vinkel från sargkanten som smet förbi Södertäljemålvakten.

– Ett märkligt mål i en märklig match, suckade Södertäljetränaren Peter Popovic.

Södertäljetränaren konstaterade att målchanser inte saknades.

– Att göra ett mål räcker inte om man vill vinna. När vi sattes under press i tredje perioden gjorde vi några misstag som vi straffades hårt för. Det är bara att konstatera att det känns som alla i laget kan lite bättre, sade Södertäljetränaren.

Nytt Månsson-mål

Mathias Månsson fortsätter dock att leverera för sin nya klubb – han gjorde fjärde målet i sin fjärde match för SSK.

Segern innebar att Timrå klättrade upp till en slutspelsplats (sjua i tabellen) – den förlust som låg hotande nära hade petat ner Timrå på en kvalplats. Dit ner förpassades Södertälje efter förlusten.