Holmström frälste Detroit

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-29

Klev fram efter nästan tre mållösa matcher

Äntligen, Red Wings.

Detroit hade inte gjort mål på nästan tre matcher och såg ut att gå med en ny tung förlust mot St Louis.

Då klev Tomas Holmström fram och bröt nollan.

NHL
Tomas Holmström och Henrik Zetterberg fick äntligen jubla.

Nej, det har inte gått bra för Red Wings på sistone. Inför nattens match mot St Louis hade Motownlaget bara gjort ett mål på de tre senaste matcherna, och inte tagit poäng sedan förra lördagens straffseger mot Montreal.

Måltorkan var uppe i 175 minuter – lagets längsta sedan 1977.

Dålig start

Dessutom började det inte bra mot St Louis, som gjorde både 1-0 och 2-0 i första perioden. Målskyttar: David Backes och Roman Polak.

Men tidigt i andra perioden såg Tomas Holmström till att spräcka nollan. Framspelad av Henrik Zetterberg och Pavel Datsjuk reducerade ”Homer” till 1-2 i numerärt överläge.

I början av tredje perioden kvitterade Kris Draper.

Men Brad Boyes fixade ny ledning för St Louis, och Detroit såg ut att gå mot en fjärde raka förlust.

Med bara 57 sekunder kvar kvitterade Henrik Zetterberg – med god hjälp av St Louis-backen Barret Jackman. ”Zäta” slängde in en backhand framför mål och pucken studsade in via Jackmans arm.

”Inte gått bra för oss”

Efter en mållös förlängning gjorde Datsjuk och Todd Bertuzzi mål för Detroit i straffläggningen. Det räckte för att mästarna från 2008 skulle få med sig segern.

– Vi hittade ett sätt att vinna på, summerar Red Wings tränare Mike Babcock för AP. Det har inte gått så bra för oss på sistone, men vi spelade riktigt bra.

Holmström och Zetterberg gjorde två poäng var (1+1).

Noterbar statistik i övrigt var att Jonathan Ericsson spelade mest av alla utespelare – 33 byten och 28:20 i istid.

St Louis center Patrik Berglund fick se matchen från läktaren.