Moras målvakt deppar efter förlusten mot Sundsvall.

Bofors–Oskarshamn 3–1

Bofors vann tredje matchen mot Oskarshamn på lika många försök.

Efter två uddamålssegrar blev även den här kampen en tight historia.

Och liksom de tidigare mötena lagen emellan avgjorde Bofors en bit in i slutperioden.

Först fyra minuter från slutet när Patrik Lundh rakade in 3–1-pucken i nät var matchen avgjord.

Bara fem minuter tidigare hade backen David Lidström gett hemmalaget ledningen – så visst hade IKO chans att ta poäng även den här gången.

Men istället blev det en ny tung förlust för Oskarshamn som har svårt att komma ifrån jumboplatsen.

Just nu har laget sju poäng upp till säker mark, men då har bottenkollegan Troja/Ljungby dessutom en match mindre spelad.

Växjö–Björklöven 5–3

Tabelltvåan Växjö tog tre nya poäng och stärker sin kvalserieplats.

Efter 8.44 tog hemmalaget ledningen efter ett skott från David Lundbohms klubba. Pucken gick via en Björklövenspelare och in i nät.

Växjö hade sedan flera vassa chanser att utöka sin ledning, men då fredade Patrick Galbraith sitt mål.

I mittperioden fick gästerna ett riktigt slumpmål när pucken studsade via sargen och Johan Svedbergs klubba fram till Johan Wikström som fri framför målet slog in pucken bakom Växjös målvakt Oscar Ahlsenfelt.

När drygt halva matchen var spelad tog hemmalaget ledningen i spel fem mot tre. Resultatet så långt var i underkant. Växjö hade mängder med målchanser som man dock inte lyckades förvalta väl.

Så visst var det en kalldusch när Tomi Mustonen kvitterade i inledningen av tredje perioden.

Till sist kom ändå målen retroaktivt för smålänningarna som till slut kunde dra ifrån och trots en 4–3-reducering från gästernas sida i slutet var man ändå aldrig nära någon poäng.

Växjö stärker sin andraplats och är bara tre poäng bakom Leksand.

Sundsvall­–Mora 4–2

Mora var i en ruggig form och hade tio raka segrar inför nederlaget mot Örebro senast.

Dalalaget förlorade igen på söndagen. Den här gången mot nästjumbon Sundsvall som i och med trepoängaren kravlar sig över sträcket.

Sundsvalls målvakt Michal Zajkowski var fenomenal i målet och stoppade 47 av Moras 49 skott.

Oscar Johansson slog in 4–2-pucken när matchuret stod på 14.17 i tredje perioden.

Dessförinnan hade Mora ett antal chanser att kvittera på men den här kvällen var inte dalkarlarnas.

Segern grundlades – bortsett från den fantastiska målvaktsinsatsen – i inledningen av andra.

Där sköt Jon Palmebjörk och Niklas Bröms både 2–1 och 3–1 till Sundsvall inom loppet av tre minuter.

Mora är fyra på samma poäng som Malmö.

Borås–Almtuna 3–1

Tabellåttan Borås som kämpar för en play off-plats, tog en viktig trepoängare mot konkurrenten Almtuna som inför matchen låg sjua, men som halkar ner till just den eftertraktade och sista play off-platsen.

Det skiljer dock åtta poäng lagen emellan men då har Borås en match mindre spelad.

– Vi måste prestera mycket bättre om vi ska ta poäng mot Borås här nere, säger Almtunas tränare Jonas Rönnqvist till unt.se.

Borås som haft en del bekymmer med spel i power play under höstsäsongen gjorde alla tre mål mot Almtuna med en man mer på isen.

När matchuret stod på 15.13 i andra perioden slog förbundskaptenens son Anton Gustafsson in lagets tredje och sitt andra mål för kvällen.

Matchen kändes avgjord men gästerna reducerade i slutsekunderna och höll kvar spänningen.

Almtuna kom ändå inte närmare och Borås vann rättvist.

För Almtunas del kan det ändå gå fort uppåt igen. Uppsalalaget har bara fyra poäng upp till tredje och sista kvalserieplatsen.

– Den här serien är oerhört tuff, mycket bättre än förra säsongen. Går vi till playoff har vi gjort det fantastiskt bra. Vi får ingenting gratis den här säsongen, säger Jonas Rönnquist.