Dagens namn: Ragnar, Ragna

Dansk upphämtning gav skräll mot Tjeckien

Publicerad 2014-05-17

Underläge mot Tjeckien med 4.30 kvar av matchen.

Då fick Danmark hjälp av ett tveksamt mål som startade en upphämtning som slutade med en historisk straffseger.

– Det ska absolut inte på något sätt vara mål, säger Niklas Wikegård i TV 4.

Tjeckien rivstartade mot Danmark och gjorde 2-0 inom loppet av 6,55 i första perioden. Allt såg ut att blir en bekväm resa mot tre poäng.

Stefan Lassen reducerade visserligen till 1-2 kort efteråt men Jakub Kindl gjorde 3-1 i början av tredje perioden.

Sen kom chockupphämtningen.

Jesper Jensen skickade in 2-3, ett mål som blev mycket omdiskuterat då Jannik Hansen störde Alexander Salak inne i målområdet högst betänkligt precis i skottögonblicket.

– Att domaren inte kliver in där och dömer bort det där är helt fantastiskt, säger han.

Jagr missade straff

Målet fick stora konsekvenser då Patrick Björkstrand lyckades peta in kvitteringen med bara 54 sekunder kvar. En straffläggning vidtog där Simon Nielsen spikade igen helt med Michael Bödker satte Danmarks segerpuck.

När Jaromir Jagr missade sista straffen var Danmarks första seger mot Tjeckien i VM-sammanhang någonsin ett faktum.

Resultatet spetsar till gruppen ytterligare. Just nu ligger trean Frankrike, fyran Tjeckien och femman Norge på samma sju poäng.

Tjeckien och Frankrike möts i sista omgången.

I den andra matchen i eftermiddag vände Vitryssland 0-2-underläge till seger 5-2 efter stor uppvisning av stjärnan Grabovski. Därmed har hemmanationen alla chanser att gå vidare till kvartsfinal.