Publicerad 2012-01-22

...även Backlund och Landeskog målskyttar

Nashville hakar på toppen i NHL:s västra halva.

I hemmasegern mot Chicago stod Patric Hörnqvist för ett mål och en assist.

– Jag hade slutspelskänsla i den här matchen, säger coachen Barry Trotz till nhl.com

Patric Hörnqvist hade stor delaktighet i Nashvilles 5-2-seger mot Chicago.

I mitten av den andra perioden höll han kvar pucken i anfallszon och noterades för en assist till Colin Wilsons 3-1-fullträff. I den sista perioden styrde han sedan in slutresultatet med sitt trettonde mål för säsongen.

För Chicago, som slog Florida i går natt, hjälpte det inte att Marian Hossa stod för två mål.

– Jag vet inte om Nashville spelade i går, men det är ingen ursäkt. De var hungrigare. De hade fler skott och vi får lära oss av det och komma tillbaka om några dagar, säger Hossa till nhl.com och syftar på returmatchen mellan lagen i Chicago på tisdag.

Segern var den tionde på de senaste tolv matcherna för Nashville, som bara har fem poäng upp till förstaplacerade Detroit från sin sjätteplats i NHL:s västra halva.

Mikael Backlund inledde målskyttet när Calgary vann mot Edmonton med 6-2.

Sedan stal lagkompisen Lee Stempniak showen med att hattrick, som han fullbordade med drygt två minuter kvar av matchen.

Just Edmonton är ett motstånd som Calgary definitivt inte har något emot. På de senaste 17 mötena mellan lagen har det blivit 16 vinster för Flames.

I Los Angeles avslutade Gabriel Landeskog Colorados målskyttet genom att fastställa segersiffrorna till 3-1 i power play.

Rookien har totalt stått för 23 poäng (10+13) på 49 matcher den här säsongen.