Brynäs vände 0-4 till seger

Publicerad 2012-03-06

Tre mål på under två minuter

Brynäs var på väg mot ett riktigt bottennapp mot jumbolaget Timrå som ledde med 4–0 i början av andra perioden när Gävlelaget vaknade till liv och svarade för en makalöst stark vändning och vann med 5–4.

I och med segern blev Brynäs fyra och får fördelen med sjunde och avgörande kvartsfinal på hemmaplan.

En ful tackling av Timråbacken Mat Robinson som skadade Brynäsforwarden Sebastian Wännström blev helt matchavgörande. Robinson drabbades av matchstraff och under de fem minuter som Timrå tvingades spela med reducerat manskap kunde Mattias Ekholm kvittera till 4–4 och JVM-stjärnan Johan Larsson pricka in segermålet 5–4.

Tre mål på under två min

Brynäs som startade väldigt svagt lyckades ta sig tillbaka in i matchen med tre mål av Calle Järnkrok, Jonas Nordquist och Sebastian Lauritzen inom loppet av en minut och 48 sekunder. Brynäs blev fram till dess rejält utspelade och sönderbombade av Timråspelarna som i elitseriens sista omgång plötsligt blivit riktiga prickskyttar. Nichlas Torp, Simon Önerud och Jesper Dahlroth sänkte Brynäsmålvakten Johan Holmqvist med var sitt mål i första perioden.

Fransmannen Damien Fleury ökade på till 4–0 bakom Niklas Svedberg som tagit över målvaktssysslan i Brynäs i tredje perioden.