Mike Babcock tog 500:e NHL-segern

Publicerad 2014-12-07

Svensklaget Detroit besegrade New York Rangers med 3–2 i natt.

Red Wings-coachen Mike Babcock sin 500:e seger i NHL-ishockeyn.

Sex svenskar fanns på isen för Detroit hemma i Joe Louis Arena. Två av dem, Joakim Andersson och Johans Franzén, noterades för passningspoäng när laget vände underläge 1–2 till seger med 3–2. Och alltså fixade så att Babcock nu står på 500 segrar i världens bästa hockeyliga. Därmed är han den 18:e mest segerrika coachen i NHL genom tiderna.

Gästerna från New York ryckte åt sig en 2–0-ledning i den första perioden. Carl Hagelin passade fram Kevin Klein till det första målet och Rick Nash gjorde det andra, superstjärnans 17:e fullträff för säsongen.

Ingen Lundqvist

Red Wings utjämnade i mittakten. Riley Sheahan gjorde 1–2, framspelad av Franzén och Luke Glendening kvitterade, assisterad av Andersson. Knappt åtta minuter in i den tredje perioden avgjorde Darren Helm matchen för hemmalaget.

Lagens svenska målvakter – Jonas Gustavsson i Detroit och Henrik Lundqvist i New York – fanns inte med på isen.

Trots bortais vann Chicago toppmötet mot Nashville i Central Division. Marian Hossa gjorde de två sista målen för Blackhawks, som gick upp i divisionsledning.