Utvisningar, Boston: 1 x 2 min, 1 x 5 min.

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 0, 0, 0, 18.51

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 1, 0, 2, +1, 18.19

Matchen:

Boston Bruins coach Claude Julien var inte nöjd med sitt lags prestation när man tog emot Carolina Hurricanes.

- Om man inte jobbar så vinner man inte. Så enkelt är det, sa Julien till AP efter matchen.

En av få hemmaspelare som fick godkänt i denna match var målvakten Tim Thomas som räddade 27 skott, men inte ens storspel av Thomas kunde rädda någon poäng åt Bruins då laget för första gången sedan i mars 2007 (0-2 mot Colorado Avalanche) gick mållösa från isen i TD Banknorth Garden. Centern Eric Staal, 23, gjorde matchens enda mål då han i slutet av den andra perioden satte pucken mellan benskydden på Thomas.

- Jag hade några olika alternativ, men bestämde mig för att bara skjuta pucken mot mål och den gick in mellan benen på honom, sa Staal.

Hurricanes back Niclas Wallin drog på sig en utvisning i slutminuten, men gästerna kunde hålla undan och målvakten Cam Ward, 23, noterade sin tredje nolla för säsongen. Gästerna dominerade den andra perioden stort och förutom målet så träffade centern Chad Larose ribban i inledningen av perioden. Hurricanes saknade backen Glen Wesley, 39, på grund av sjukdom.

New Jersey–Buffalo 2–1

(1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (16.23) Andy Greene 2 (Patrik Elias, Mike Mottau) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (18.13) Jason Pominville 10 (Clarke MacArthur, Jochen Hecht).

Matchen:

Det var en defensiv tillställning som publiken bjöds på i Prudential Center. Supportrarna till New Jersey Devils har under många år bjudits på tät hockey och uppskattar både defensiv hockey och Martin Brodeurs nollor. I matchen mot Buffalo Sabres var Brodeur på väg mot ännu en nolla, men med 1.47 kvar satte Jason Pominville pucken i hemmamålet.

- Vi ger oss aldrig och det är ett bra tecken, sa Pominville till AP.

Devils 35-årige målvakt var speciellt bra i den andra perioden och gjorde två fantastiska räddningar på skott från Ales Kotalik och Henrik Tallinder.

Backen Andy Greene, 25, gav Devils ledningen i den första perioden då han överlistade Ryan Miller i bortamålet. Förlängningen blev oväntat offensiv och bjöd på totalt sju skott på mål. I straffavgörandet fick Patrik Elias, 31, chansen att avgöra då han som sjätte och sista skytt satte fart mot Miller. Den rutinerade tjecken gjorde inget misstag och satte pucken innanför den vänstra stolpen.

- Det var en match mellan två lag som inte ville bjuda på mycket, sa Devils coach Brent Sutter.

Förlusten var Sabres sjunde raka och är deras värsta svit sedan december 2003 då dom också förlorade sju matcher i rad. För Devils är det roligare, segern var deras tionde på de senaste 11 hemmamatcherna.

New York Rangers–Tampa Bay 3–5

(1–2, 1–2, 1–1)

Första perioden: 1–0 (3.02) Jaromir Jagr 12 (Marcel Hossa), 1–1 (5.50) Doug Janik 1 (Brad Lukowich, Chris Gratton), 1–2 (8.24) Chris Gratton 5 (Jason Ward, Jan Hlavac).

Andra perioden: 1–3 (4.23) Chris Gratton 6 (Shane O'Brien), 1–4 (10.51) Vaclav Prospal 19 (Martin St. Louis), 2–4 (18.24) Scott Gomez 10 (Michal Rozsival, Paul Mara) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–4 (4.22) Michal Rozsival 11 (Chris Drury, Paul Mara) spel fem mot fyra, 3–5 (19.57) Martin St. Louis 17 (Vincent Lecavalier) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 34–26 (6–8, 15–15, 13–3).

Utvisningar, N Y Rangers: 3 x 2 min.

Tampa Bay: 7 x 2 min, 1 x 10 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden).

Matchen:

Efter sju raka förluster så är Tampa Bay Lightning vinnare igen och laget kan tacka målvakten Karri Ramo, 21, för segern. Ramo överglänste kollegan Henrik Lundqvist i Madison Square Garden trots en tavla då Jaromir Jagr gav New York Rangers ledningen redan efter tre minuter. Då var det nog många som trodde på ännu en förlust för bottenlaget i Eastern Conference, men Lightning vände matchen på fem minuter. I den andra perioden gick gästerna fram till 4-1 innan Rangers inledde sin comeback. Bortalaget drog på sig utvisning efter utvisning i den tredje perioden och när Rangers vid ställningen 3-4 fick spela fem mot tre i 1.24 väntade alla på kvitteringen, men målvakten Karri Ramo storspelade och räddade 12 skott i den tredje perioden. Han hade också lite tur då backen Paul Mara träffade stolpen med 11 minuter kvar.

- Ramo var spektakulär! Vi lyckades vinna, men vi måste lära oss att värdera situationerna och förstå vad vi håller på med, sa Lightning coach John Tortorella till AP.

Förutom Ramo så var centern Chris Gratton, 32, den store matchhjälten. Gratton gjorde två mål och spelade fram till ett. Rangers saknade Martin Straka (hjärnskakning) och Sean Avery (skadad hand).

Atlanta–Philadelphia 1–4

(1–0, 0–4, 0–0)

Första perioden: 1–0 (9.08) Ilya Kovalchuk 35 (Todd White, Garnet Exelby).

Andra perioden: 1–1 (0.32) Steve Downie 2 (Scott Hartnell), 1–2 (13.42) Jeff Carter 15 (Scott Hartnell, Stefan Ruzicka) spel fem mot fyra, 1–3 (13.55) Jeff Carter 16 (Denis Tolpeko, Braydon Coburn), 1–4 (19.59) Scott Hartnell 7 (Jim Dowd) spel fyra mot fem.

Skott: 28–29 (9–11, 10–12, 9–6).

Utvisningar, Atlanta: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Matchen:

Philadelphia Flyers fortsätter sin kraftiga dominans över Atlanta Trashers. Trots en tidig ledning då ryssen Ilya Kovalchuk gjorde sitt 35:e mål för säsongen så föll Trashers som vanligt mot Flyers. Den andra perioden bjöd på fyra oerhört psykologiskt viktiga mål för gästerna. Först kvitterade Steve Downie, 20, i det första bytet innan Jeff Carter gjorde två mål inom loppet av 13 sekunder! Den tunga perioden för målvakten Johan Hedberg och hemmalaget avslutades med att Scott Hartnell satte 4-1 i numerärt underläge med endast en sekund kvar av mittakten. Målet var Hartnells 100:e i NHL. Segern var Flyers åttonde raka över laget från Atlanta och totalt 23:e på de 30 tidigare mötena.

- Vi kom aldrig in i matchen. Vi spelar bra i en match och dåligt i nästa, sa Thrashers besvikne lagkapten Bobby Holik till AP.

Flyers har vunnit fyra av fem matcher under sin bortaturné som avslutas i Madison Square Garden på torsdag.

Montreal–Chicago 4–3

(2–1, 1–2, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (4.22) Saku Koivu 8 (Guillaume Latendresse), 1–1 (5.46) Jack Skille 1 (Duncan Keith, Rene Bourque), 2–1 (17.13) Patrice Brisebois 2 (Saku Koivu, Roman Hamrlik) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (2.27) Robert Lang 14 (Duncan Keith, Martin Havlat) spel fem mot fyra, 2–3 (2.45) Kris Versteeg 2 (Yanic Perreault, Jack Skille), 3–3 (8.04) Andrei Markov 11 (Alex Kovalev) spel fem mot fyra.

Förlängningen: 4–3 (3.18) Guillaume Latendresse 12 (Maxim Lapierre, Mark Streit) spel fyra mot fyra.

Matchen:

Innan hemmamatchen mot Chicago Blackhawks skickade Montreal Canadiens sin andremålvakt Carey Price, 20, till farmarlaget Hamilton Bulldogs i AHL för att få mer speltid. Den andra vägen gick den 22-årige slovakiske målvakten Jaroslav Halak som nu kommer att agera backup till Cristobal Huet. Det bjöds på bra hockey i Bell Centre, men hemmapubliken hade inga större förhoppningar om en seger då matchen gick till förlängning. Canadiens hade inför matchen förlorat samtliga fem matcher som varit oavgjorda efter ordinarie tid på hemmaplan, men högerforwarden Guillaume Latendresse spräckte förbannelsen då han överlistade andremålvakten Patrick Lalime med 1.42 kvar.

- Jag tror att det var oerhört viktigt för oss att vinna den här matchen, sa Latendresse till AP.

Innan matchen hölls en ceremoni för att uppmärksamma den 82 år långa rivaliteten mellan Canadiens och Blackhawks, två av de sex första lagen i NHL. På isen fanns en rad kända hockeynamn. Denis Savard, Bobby Hull, Stan Mikita och Tony Esposito representerade Blackhawks medan Henri Richard, Guy Lafleur, Yvan Cournoyer och Ken Dryden var några av Canadiens representanter.

- Jag är alltid stolt över att återvända till Montreal, sa Denis Savard som numera är coach för Blackhawks efter att ha vunnit Stanley Cup med Canadiens 1993.

Florida–Pittsburgh 1–3

(0–0, 0–3, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (10.05) Petr Sykora 13 (Sidney Crosby, Evgeni Malkin) spel fem mot fyra, 0–2 (11.21) Sidney Crosby 18 (Ryan Malone, Sergei Gonchar), 0–3 (13.11) Georges Laraque 3 (Jeff Taffe, Adam Hall).

Tredje perioden: 1–3 (15.50) Gregory Campbell 3 (Radek Dvorak, Ruslan Salei) spel fyra mot fem.

Skott: 28–35 (7–10, 4–15, 17–10).

Utvisningar, Florida: 6 x 2 min.

Pittsburgh: 1 x 2 min.

Publik: 17 086 (i BankAtlantic Center).

Målvakter:

Florida: Tomas Vokoun 87,0%, istid 33.11 (20 räddningar)

Florida: Craig Anderson 100%, istid 26.49 (12 räddningar)

Pittsburgh: Ty Conklin 96,4%, istid 59.52

Svenskarna:

Matchen:

Pittsburgh Penguins tog sin sjunde raka seger när man vann över Florida Panthers på bortaplan. En sådan segersvit har Penguins inte radat upp sedan säsongen 1998-99 då man vann tio raka matcher. Det är inte bara superstjärnorna Sidney Crosby och Evgeni Malkin som ligger bakom Penguins framgång. Målvakten Ty Conklin, 31, har varit en sensation sedan han blev uppkallad från farmarlaget Wilkes-Barre/Scranton Penguins efter att förstemålvakten Marc-Andre Fleury skadats för en månad sedan. Conklin har startat sju raka matcher och bara släppt in totalt nio mål på de matcherna. Mot Panthers var han på väg mot säsongens tredje nolla, men med fyra minuter kvar överlistades han av Gregory Campbell när Penguins spelade i numerärt överläge. Matchen var mållös tills mitten av den andra perioden då gästerna la in en högre växel och fick utdelning. Petr Sykora inledde målskyttet efter 10.05 och drygt tre minuter senare stod det 0-3 efter att Georges Laraque, 31, tryckt in en stolpretur bakom Tomas Vokoun. Ett mål som fick Panthers coach Jacques Martin att byta in Craig Anderson mellan stolparna istället.

- Jag försökte få till en ändring i matchen. Inget av målen var hans (Vokouns) fel, sa Martin till AP.

För Panthers var det femte förlusten på de senaste sex matcherna.

- Tre minuter avgjorde matchen, sa backen Bryan Allen.

Detroit–Colorado 1–0

(0–0, 1–0, 0–0)

Andra perioden: 1–0 (18.21) Pavel Datsyuk 17 (Tomas Holmström, Niklas Kronwall).

Matchen:

Gammal är äldst. Det var mottot i Joe Louis Arena när Detroit Red Wings tog emot Colorado Avalanche. Red Wings vann med 1-0 efter mål av Pavel Datsyuk i slutet av den andra perioden. Datsyuk spelades fram av Tomas Holmström – som gjorde comeback efter att ha missat åtta matcher på grund av en knäskada – och Niklas Kronwall. Kvällen tillhörde dock Chris Chelios som blev den näst äldste spelaren genom tiderna i NHL. Chelios – som fyller 46 i januari – fick en stående ovation när speakern annonserade milstolpen och tog sig samtidigt skämtsamt för ryggen.

- Jag var tvungen att le när dom annonserade det. Han tog sig för ryggen som en gamling och det ska han ha cred för, sa Colorados coach Joel Quenneville till AP

Red Wings lagkapten Nicklas Lidström fick en cross-checking av Cody McCormick i den första perioden vilket fick Chelios att tända till och han fick en utvisning för roughing.

- Det är typiskt Chelios att ställa upp för sina lagkamrater, sa Nicklas Lidström.

Dominik Hasek höll nollan för andra matchen i rad och är på gång efter en knackig inledning på säsongen. Nollan var Haseks 79:e genom tiderna.

St Louis–Columbus 6–1

(1–0, 1–0, 4–1)

Första perioden: 1–0 (8.31) David Backes 5 (Lee Stempniak, Jay McClement).

Andra perioden: 2–0 (11.41) Andy McDonald 6 (David Perron, Jay McKee).

Tredje perioden: 3–0 (1.25) Andy McDonald 7 (Brad Boyes, Erik Johnson), 3–1 (4.34) Rick Nash 22 (Joakim Lindström, Sergei Fedorov), 4–1 (10.25) Keith Tkachuk 10 (Erik Johnson, Christian Bäckman) spel fem mot fyra, 5–1 (12.31) David Perron 9 (Erik Johnson, Andy McDonald), 6–1 (18.58) Dan Hinote 3 (Ryan Johnson).

Calgary–Phoenix 1–3

Andra perioden: 0–1 (3.30) Daniel Winnik 4 (Niko Kapanen, Craig Weller), 0–2 (6.42) Joel Perrault 4 (Nick Boynton, Fredrik Sjöström), 0–3 (9.22) Keith Yandle 2 (Shane Doan, Niko Kapanen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (16.08) Alex Tanguay 11 (Robyn Regehr, Matthew Lombardi) spel fem mot fyra.

Skott: 31–31 (9–10, 8–18, 14–3).

Utvisningar, Calgary: 4 x 2 min.

Phoenix: 5 x 2 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome).

Matchen:

Vilken värvning Phoenix Coyotes gjorde då dom tog målvakten Ilya Bryzgalov från Anaheim Ducks i mitten av november. Den 27-årige ryssen tog sin 13:e seger för Coyotes och är den stora anledningen till att laget från Phoenix fortfarande är med i kampen om en slutspelsplats i Western Conference.

- Jag känner mig hemma här. Jag tror på de andra spelarna och dom tror på mig, säger Bryzgalov till AP.

Coyotes svarade för en imponerande match då man vann mot Calgary Flames i Pengrowth Saddledome. Matchen var jämn efter den första perioden, men bortalaget rivstartade i den andra perioden och gjorde tre mål inom loppet av sex minuter. Segern var deras sjätte raka på bortaplan, klubbrekordet är från 1985 då man som Winnipeg Jets vann åtta matcher i rad. Wayne Gretzky coachade sin 200:e match och han har noterats för 89 segrar på dessa.

Vancouver–New York Islanders 3–2

(1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (9.22) Markus Näslund 14 (Jason Jaffray, Taylor Pyatt).

Andra perioden: 1–1 (6.26) Bill Guerin 15 (Freddy Meyer, Mike Sillinger).

Tredje perioden: 1–2 (2.58) Blake Comeau 2 (-), 2–2 (4.20) Daniel Sedin 20 (Mason Raymond, Henrik Sedin).

Straff: 3–2 Alexander Edler.

Skott: 45–28 (19–7, 12–9, 11–10, 3–2).

Utvisningar, Vancouver: 1 x 2 min.

N Y Islanders: 7 x 2 min.

Publik: 18 630 (i General Motors Place).

Matchen:

Backen Alexander Edler, 21, blev stor matchhjälte då Vancouver Canucks vann över New York Islanders efter straffar. Edler överlistade Rick DiPietro med ett skott mellan Islanders-målvaktens benskydd i den sjätte straffrundan. Hemmalaget borde ha avgjort under ordinarie tid då dom dominerade större delen av matchen, men två misstag av den vanligtvis stabile Roberto Luongo gav gästerna en möjlighet att vara med i matchen.

- Det var viktigt att hjälpa honom då han hade en tuff kväll. Han har hjälpt oss hela året, sa Alexander Edler till AP.

Islanders vände 0-1 till 2-1 efter mål av Bill Guerin och Blake Comeau, men Daniel Sedin såg med sitt 20:e mål för säsongen till att matchen gick till förlängning och straffar. Mattias Öhlund, 31, missade sin sjätte raka match efter sin hjärnskakning.

Los Angeles–Nashville 0–7

(0–3, 0–2, 0–2)

Första perioden: 0–1 (5.25) Darcy Hordichuk 1 (Scott Nichol, Jerred Smithson), 0–2 (6.11) Jason Arnott 15 (Jean-Pierre Dumont, Alexander Radulov), 0–3 (6.40) David Legwand 9 (Martin Gelinas, Martin Erat).

Andra perioden: 0–4 (3.50) Scott Nichol 2 (-), 0–5 (9.22) Martin Erat 11 (David Legwand, Martin Gelinas).

Tredje perioden: 0–6 (11.20) Jean-Pierre Dumont 16 (David Legwand, Marek Zidlicky) spel fem mot fyra, 0–7 (14.13) Jed Ortmeyer 4 (Jason Arnott).

Skott: 28–29 (5–13, 14–10, 9–6).

Utvisningar, Los Angeles: 2 x 2 min.

Nashville: 3 x 2 min.

Publik: 14 751 (i Staples Center).

Målvakter:

Los Angeles: Jason LaBarbera 57,1%, istid 6.40 (4 räddningar)

Los Angeles: Jean-Sebastien Aubin 81,8%, istid 53.20 (18 räddningar)

Nashville: Chris Mason 100%, istid 60.00

Svenskarna:

Matchen:

- Det var en total kollaps av hela gruppen och jag har ingen bra förklaring till det, sa Kings coach Marc Crawford till AP efter att hans Los Angeles Kings blivit förödmjukade hemma mot Nashville Predators.

Kings kan redan nu börja tänka på nästa säsong och det första som måste åtgärdas till hösten är målvaktsfrågan. Kanadensaren Jason LaBarbera, 27, är ingen förstemålvakt och Jean-Sebastien Aubin är en stabil andremålvakt, inget mer. Predators fullkomligt körde över Kings redan från början. Efter 5.25 av den första perioden gjorde vänsterforwarden Darcy Hordichuk, 27, äntligen mål efter att ha gått 64 matcher utan nätkänning. 75 sekunder senare stod det 3-0 till gästerna och LaBarbera förpassades till avbytarbänken av sin coach. Chris Mason höll nollan för tionde gången i karriären. De tre snabba målen var ett nytt klubbrekord för Predators. Det tidigare rekordet var från säsongen 1999-2000 då man behövde 1.55 för att göra tre mål. Ett av målen gjordes då av Patric Kjellberg. Förlusten var Kings 11:e på de 14 senaste matcherna.