Matchfakta 23/12

Ottawa–Chicago 3–4

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-23

(2–1, 1–1, 0–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (5.48) Dean McAmmond 2 (-) spel fyra mot fem, 1–1 (7.12) Martin Lapointe 2 (Adam Burish, Duncan Keith), 2–1 (10.43) Dany Heatley 21 (Wade Redden, Jason Spezza) spel fyra mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (2.46) Dany Heatley 22 (Shean Donovan, Dean McAmmond), 3–2 (7.21) Brent Seabrook 3 (Dustin Byfuglien, Jonathan Toews) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (0.38) Patrick Sharp 17 (Jonathan Toews) spel fem mot fyra.

Förlängningen: 3–4 (2.07) Jonathan Toews 13 (Patrick Sharp) spel fyra mot fyra.

Skott: 29–29 (9–9, 8–11, 10–8, 2–1).

Utvisningar, Ottawa: 6 x 2 min. Chicago: 6 x 2 min.

Publik: 20 171 (i Scotiabank Place).

Målvakter:

Ottawa: Ray Emery 86,2%, istid 61.21

Chicago: Nikolai Khabibulin 89,7%, istid 61.57

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 0, 7, 2, +1, 24.10

Matchen: Chicago Blackhawks svarade för en imponerande vändning på bortaplan mot Ottawa Senators. När Dany Heatley efter 2.46 av den andra perioden satte 3-1 till Senators så var det inte mycket som tydde på annat än en seger för topplaget i Eastern Conference. Bottenlaget från Western Conference ville dock annat och svarade för en imponerande comeback som fullbordades då rookien Jonathan Toews styrde in segermålet i förlängningen. Gästerna hade chansen att kvittera till 3-3 redan efter 11.07 av den andra perioden då Patrick Sharp, 25, tilldelades ett straffslag, men skottet gick utanför stolpen.

– Det var ett riktigt dåligt skott, sa Sharp till AP.

Sharp fick dock revansch då han kvitterade i inledningen av den tredje perioden.

– När man varit i ledning så är man inte nöjd med en poäng. Det känns som en förlust och det är en förlust. Vi fick en poäng, men vi vill vinna varje hockeymatch, sa Jason Spezza.

Efter att ha svarat för minst en poäng i tio matcher i rad så tog Daniel Alfredssons svit slut. Totalt blev det fyra mål och 11 assist för den svenske lagkaptenen under poängsviten. Klubbrekordet för Senators innehavs av Dany Heatley som under sin debutsäsong 2005-06 gjorde poäng i 22 matcher i rad.

New York Islanders–Washington 3–2

(0–0, 1–1, 1–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (10.03) Miroslav Satan 10 (Josef Vasicek), 1–1 (17.52) Alexander Semin 5 (Viktor Kozlov, Tomas Fleischmann).

Tredje perioden: 2–1 (17.54) Chris Campoli 4 (Bill Guerin, Bruno Gervais), 2–2 (19.05) Alexander Ovechkin 25 (Viktor Kozlov, Michael Nylander) spel sex mot fem.

Förlängningen: 3–2 (3.43) Richard Park 6 (Radek Martinek) spel fyra mot fyra.

Skott: 31–16 (9–5, 12–4, 7–7, 3–0).

Utvisningar, N Y Islanders: 3 x 2 min. Washington: 3 x 2 min.

Publik: 14 305 (i Nassau Coliseum).

Målvakter:

N Y Islanders: Rick DiPietro 87,5%, istid 63.43

Washington: Olaf Kolzig 90,3%, istid 63.30

Michael Nylander, f, Washington 0, 1, 0, 0, 0, 20.40

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 0, 0, 0, 22.08

Matchen: Washington Capitals storskytt Alexander Ovechkin, 22, tystade publiken i Nassau Coliseum när han kvitterade till 2-2 med endast 55 sekunder kvar av den tredje perioden. Målet var Ovechkins 25:e för säsongen och han är därmed tre mål efter ledaren Ilya Kovalchuk från Atlanta Trashers. Publiken hade börjat räkna ner tiden mot slutsignalen och trodde på en seger för New York Islanders när Ovechkin skickade iväg ett skott som överrumplade Rick DiPietro i hemmamålet. Högerforwarden Richard Park, 31, såg dock till att hemmalaget fick med sig två poäng från matchen då han i förlängningen satte 3-2 bakom Olaf Kolzig, 37.

– Jag upptäckte att jag var ganska ensam så jag sköt och hittade en öppning, sa Park till AP.

Segern innebar att Islanders för första gången på över en månad vann två matcher i rad. Den första perioden bjöd – som vanligt – inte på något mål från Islanders. Det var 23:e gången på 34 matcher denna säsong som Islanders inte gjorde mål i öppningsperioden! Capitals sköt endast 16 skott på mål, vilket dock var fyra fler än under deras förra besök på Long Island då dom vann med 2-1.

Philadelphia–Buffalo 5–6

(1–1, 3–3, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.18) Maxim Afinogenov 7 (Jason Pominville, Nathan Paetsch) spel fem mot fyra, 1–1 (16.40) Jeff Carter 11 (R.J. Umberger) spel fyra mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (3.00) Ales Kotalik 11 (Paul Gaustad, Maxim Afinogenov), 1–3 (7.54) Jason Pominville 9 (Jochen Hecht, Daniel Paille), 2–3 (12.08) Jeff Carter 12 (Daniel Briere, Derian Hatcher) spel fyra mot fem, 3–3 (13.03) Mike Richards 17 (R.J. Umberger) spel fyra mot fem, 3–4 (15.26) Jaroslav Spacek 8 (Ales Kotalik, Jason Pominville) spel fem mot tre, 4–4 (19.33) Mike Richards 18 (Kimmo Timonen, Joffrey Lupul) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 5–4 (3.51) Kimmo Timonen 4 (Mike Richards, Joffrey Lupul) spel fem mot fyra, 5–5 (19.52) Thomas Vanek 11 (Jochen Hecht, Jason Pominville) spel sex mot fem.

Straff: 5–6 Ales Kotalik.

Skott: 36–28 (7–9, 13–11, 9–7, 7–1).

Utvisningar, Philadelphia: 10 x 2 min, 2 x 5 min. Buffalo: 10 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 19 606 (i Wachovia Center).

Målvakter:

Philadelphia: Martin Biron 82,1%, istid 64.18

Buffalo: Ryan Miller 86,1%, istid 64.18

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 3, 0, +1, 21.08

Matchen: Philadelphia Flyers var åtta sekunder ifrån en härlig seger över Buffalo Sabres, men då styrde Thomas Vanek, 23, in Jochen Hechts skott bakom Martin Biron, 30, i hemmamålet.

– Jag gillar att stå framför mål och störa målvakten. Det är mitt jobb, sa Vanek till AP.

Flyers har tappat allt självförtroende hemma i Wachovia Center. Efter att ha inlett säsongen med sex raka segrar så har laget förlorat nio av tio matcher på hemmaplan.

– Det är något som vi måste göra något åt. Vi måste börja spela hårt varje kväll i 60 minuter, sa Flyers coach John Stevens.

Sabres gick ifrån till 3-1 i den andra perioden, men Flyers kom tillbaka och kvitterade efter att ha gjort två mål i numerärt underläge!

I straffavgörandet var tjecken Ales Kotalik den ende spelaren som lyckades göra mål. Kotalik var inför sin straff orolig över att målvakten Martin Biron visste vad han brukar göra efter Birons tid i Sabres.

– Han förstod nog vad jag skulle göra så jag gjorde något helt annorlunda, sa Kotalik.

Atlanta–Montreal 3–2

(1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (4.31) Vyacheslav Kozlov 10 (Eric Perrin, Marian Hossa), 1–1 (12.16) Siarhei Kastsitsyn 2 (Saku Koivu, Michael Komisarek).

Andra perioden: 2–1 (18.53) Eric Perrin 7 (Marian Hossa, Mark Recchi) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (8.20) Alex Kovalev 15 (Roman Hamrlik, Andrei Kostsitsyn).

Straff: 3–2 Marian Hossa.

Skott: 28–39 (5–11, 12–14, 8–11, 3–3).

Utvisningar, Atlanta: 2 x 2 min. Montreal: 4 x 2 min.

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, -1, 29.39

Matchen: Montreal Canadiens dominerade stora delar av matchen mot Atlanta Trashers, men fick nöja sig med en poäng efter att hemmalagets Marian Hossa avgjort i straffläggningen. Hossa satte pucken mellan benskydden på Cristobal Huet, 32.

– Jag var överraskad över att han sköt så snabbt. Jag har inte något bra självförtroende när det gäller straffar, men det var skönt att få med sig en poäng i varje fall, sa Huet till AP.

Hemmamålvakten Kari Lehtonen räddade totalt 37 skott samt bägge straffarna han fick mot sig.

– Han gjorde en riktigt bra match och var den som räddade matchen åt dom, sa Canadiens coach Guy Carbonneau.

Trashers drog bara på sig två utvisningar mot Canadiens – NHL:s bästa power play – och redde ut bägge numerära underlägena. På sina 12 senaste matcher har Trashers spelat i numerärt underläge 42 gånger och endast släppt in tre mål under den perioden. Tobias Enström fortsätter att få stort förtroende av ledningen och noterades för nästan en halvtimmes istid. Med det spelade han nästan tre minuter mer än Canadiens ryske back Andrei Markov som var den spelaren som hade näst mest istid.

Florida–Toronto 1–2

(0–1, 1–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (5.18) Kyle Wellwood 5 (Mats Sundin, Tomas Kaberle) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (19.40) Olli Jokinen 19 (-)spel fem mot fyra.

Förlängningen: 1–2 (0.34) Pavel Kubina 2 (Tomas Kaberle, Mats Sundin) spel fyra mot tre.

Skott: 30–31 (7–9, 16–9, 7–12, 0–1).

Utvisningar, Florida: 5 x 2 min. Toronto: 4 x 2 min.

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 1, 0, 0, 15.53

Matchen: En utvisning för slashing på Florida Panthers slovak Richard Zednik, 31, efter 18.45 av den tredje perioden avgjorde matchen mot Toronto Maple Leafs. I spel fyra mot tre i förlängningen satte den tjeckiske backen Pavel Kubina 2-1 med ett slagskott bakom hemmamålvakten Tomas Vokoun och såg till att Maple Leafs vann efter tre raka förluster.

– Det var mycket bra spelat av Mats (Sundin) och Kaby (Tomas Kaberle) vilket gjorde att jag fick oerhört mycket tid på mig, sa matchhjälten Kubina till AP.

Zednik var så upprörd över utvisningen att han vägrade prata med media efter matchen.

– Jag låter er prata om det, jag låter helst bli, sa Panthers coach Jacques Martin.

Matchen i BankAtlantic Center var oerhört jämn och det krävdes tre mål i numerärt överläge för att överlista målvakterna i de bägge lagen. Kyle Wellwood gav gästerna ledningen med sitt första mål sedan den 24 november innan Olli Jokinen kvitterade i slutet av den andra perioden efter att ha brutit ett dåligt uppspel. Hemmalaget drog på sig två utvisningar i rad i den andra perioden efter att ha haft för många spelare på isen.

Boston-St Louis 1-4 (0-1, 0-1,1-2)

Första perioden: 0-1 (11.56) Lee Stempniak 7 (Keith Tkachuk, David Perron).

Andra perioden: 0-2 (17.40) Brad Boyes 21 (Jay McClement, Keith Tkachuk).

Tredje perioden: 1-2 (7.10) Zdeno Chara 5 (Chuck Kobasew, Dennis Wideman) spel 5/4, 1-3 (17.02) Jamal Mayers 7 (Ryan Johnson), 1-4 (19.02) Keith Tkachuk 8 (Mike Johnsson) i tom kasse.

Skott: 25-29 (9-7, 9-10, 7-12)

Utvisningar, Boston: 5x2 min, 2x5 min. St Louis: 5x2 min, 2x5 min.

Publik: 14 200 (i TD Banknorth Garden )

Målvakter: Boston: Tim Thomas 89,2%, istid 58.35

St Louis: Manny Legace 95,2%, istid 60.00

Per-Johan Axelsson f, Boston 0, 0, 1, 0, 0, 17.59

Christian Bäckman, b, St Louis 0, 0, 1, 2, 0, 22.41

Matchen:

Keith Tkachuk, 36, hade en stor kväll när St Louis besegrade Boston på bortaplan med 4-2. Veteranforwarden stod för ett mål och två passningspoäng. Men för en annan Blues-spelare var nog segern än skönare. Brad Boyes blev bortbytt från Boston till St Louis under förra säsongen. Nu gjorde han sin första match i Boston. Och comebacken blev lyckad. Boyes gjorde viktiga 2-0-målet – tolfte målet på 17 matcher. Jättebacken Zdeno Chara gjorde 1-2 för Boston i början av tredje perioden, men inte ens målet orkade väcka Bruins. Förlusten var lagets fjärde på raken.

Tampa Bay–Carolina 1–4

(1–1, 0–0, 0–3)

Första perioden: 1–0 (0.23) Martin St. Louis 13 (Brad Richards, Shane O'Brien), 1–1 (18.04) Andrew Ladd 3 (Matt Cullen, Brandon Nolan).

Tredje perioden: 1–2 (9.31) Ray Whitney 17 (Cory Stillman, Frantisek Kaberle), 1–3 (19.00) Ray Whitney 18 (Scott Walker) spel fem mot sex, öppet mål, 1–4 (19.57) Eric Staal 17 (Ray Whitney, Bret Hedican) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 30–37 (10–13, 15–8, 5–16).

Utvisningar, Tampa Bay: 3 x 2 min. Carolina: 2 x 2 min.

Publik: 18 765 (i St. Pete Times Forum).

Målvakter:

Tampa Bay: Karri Ramo 94,3%, istid 59.07

Carolina: Cam Ward 96,7%, istid 59.54

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay reserv

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay 0, 0, 1, 0, -1, 13.55

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 2, 0, +1, 17.04

Matchen: Vid ställningen 1-1 i mitten av den tredje perioden gjorde Carolina Hurricanes Ray Whitney, 35, mål under en avvaktande utvisning. Målet skulle visa sig matchavgörande då Tampa Bay Lightning inte orkade jobba sig ikapp. Lightnings rookiemålvakt Karri Ramo, 21, fick en ny chans i mål efter sin seger (2-1) i debuten mot Toronto Maple Leafs i torsdags. Ramo svarade återigen för en mycket bra match och räddade 33 skott. Med lite mer än en minut kvar av den tredje perioden satsade hemmalaget på en extra utespelare, men det straffade sig omgående då Ray Whitney satte 3-1 i det tomma målet. Lightning gav dock inte upp utan plockade ut Ramo ytterligare en gång. Whitney hade möjligheten att göra hat-trick, men valde att passa pucken till Eric Staal som fastställde slutresultatet med tre sekunder kvar.

– Vem som gör målen spelar ingen roll för mig personligen. Jag tycker att Staal spelade en otroligt bra match och förtjänade att göra mål, sa en ödmjuk Ray Whitney till AP.

Hemmalagets center Craig MacDonald spelade inte efter att i veckan ha träffats av ett skott i munnen av Maple Leafs Hal Gill. MacDonald skadade nio tänder och det krävdes över 50 stygn för att sy ihop hans tunga och insida av mun. Hurricanes Craig Adams avtjänade sin andra – och sista – matchs avstängning efter en hög klubba i tisdags. Hurricanes Glen Wesley spelade sin 1,416:e match och gick därmed upp på tangerad sjunde plats med Al MacInnis i listan över flest antal spelade matcher av en back i NHL. Bortalagets center Brandon Nolan, 24, gjorde NHL-debut och noterades för en assist. Brandons far Ted är coach i New York Islanders.

Nashville–Los Angeles 4–3

(1–1, 2–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 (2.34) Jason Arnott 10 (Jordin Tootoo, Jean-Pierre Dumont), 1–1 (11.10) Lubomir Visnovsky 2 (Alexander Frolov, Ladislav Nagy).

Andra perioden: 1–2 (10.23) Patrick O'Sullivan 8 (-) spel fyra mot fem, 2–2 (12.43) Ryan Suter 5 (Jason Arnott, Jean-Pierre Dumont) spel fyra mot fyra, 3–2 (14.21) Jason Arnott 11 (Vernon Fiddler, Ryan Suter) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (3.04) Jason Arnott 12 (David Legwand, Shea Weber) spel fem mot fyra, 4–3 (11.07) Patrick O'Sullivan 9 (Rob Blake, Jaroslav Modry).

Skott: 32–37 (11–15, 8–12, 13–10).

Utvisningar, Nashville: 8 x 2 min. Los Angeles: 7 x 2 min.

Publik: 15 698 (i Sommet Center).

Målvakter:

Nashville: Dan Ellis 91,9%, istid 60.00

Los Angeles: Jason LaBarbera 87,5%, istid 58.55

Inga svenskar på isen

Matchen: Centern Jason Arnott, 33, blev stor matchhjälte då hans Nashville Predators besegrade Los Angeles Kings med 4-3 i en fartfylld match. Veteranen Arnott (som tidigare spelat för Edmonton Oilers, New Jersey Devils och Dallas Stars) firade sin 100:e match för Predators med att göra sitt första hat-trick på över två år.

– Det var härligt att göra hat-trick, men segern var ännu bättre. Om vi hade förlorat så hade det varit katastrofalt, sa Arnott till AP.

Det var två lag med svaga formkurvor som möttes i Sommet Center. Predators hade inför matchen fem raka förluster och gästerna var än värre med sex raka nederlag. Kings hade en bra chans att kvittera till 3-3 i slutet av den andra perioden då man spelade fem mot tre i över en minut, men hemmalaget höll undan och när Arnott gjorde 4-2 i inledningen av den tredje perioden blev uppförsbacken för brant för bortalaget.

– Försvaret gjorde ett fantastiskt jobb och blockerade skott när dom spelade fem mot tre, sa målvakten Dan Ellis, 27.

Kings slovak Ladislav Nagy noterades för sin 300:e NHL-poäng i och med assisten på Lubomir Visnovskys mål.

Minnesota–Detroit 1–4

(0–1, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (6.57) Pavel Datsyuk 14 (Valtteri Filppula, Daniel Cleary) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (15.14) Johan Franzén 6 (Mikael Samuelsson, Jiri Hudler), 0–3 (15.59) Daniel Cleary 12 (Nicklas Lidström, Brett Lebda), 1–3 (19.51) Kim Johnsson 1 (Marian Gaborik, Brian Rolston) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–4 (9.59) Tomas Kopecky 3 (Brian Rafalski, Andreas Lilja).

Skott: 19–51 (7–16, 7–17, 5–18).

Utvisningar, Minnesota: 7 x 2 min. Detroit: 2 x 2 min.

Johan Franzén, f, Detroit 1, 0, 2, 0, +1, 17.35

Matchen: Detroit Red Wings saknade Henrik Zetterberg (ryggproblem) och Tomas Holmström (knäskada), men bjöd ändå på sin mest offensiva produktion för säsongen när det gäller antalet skott på mål. Red Wings sköt hela 51 skott – varav 13 under matchens första tio minuter – mot Niklas Bäckström i Minnesota Wilds mål. Bäckström var strålande, men fick alldeles för lite hjälp av sitt försvar för att hemmalaget skulle ha en chans att vinna matchen.

– Det var lätt att sitta på läktaren och titta på den här matchen, sa Henrik Zetterberg till AP.

Slovaken Marian Gaborik – som gjorde fem mål mot New York Rangers i veckan – fick inte mycket utrymme av Red Wings försvar och fick bara iväg två skott på mål (han noterades för 10 skott mot Rangers). Publiken jublade varje gång som Gaborik rörde pucken i inledningen för att få igång honom, men förgäves. Backen Kim Johnsson reducerade till 1-3 med bara nio sekunder kvar av den andra perioden. Johnssons första mål för säsongen kom efter att hans skott träffat veteranen Chris Chelios, 45, och gått in bakom en annan veteran, 42-årige målvakten Dominik Hasek. Nicklas Lidström noterades för sin 900:e NHL-poäng i och med assisten på Daniel Clearys mål.

Phoenix–Vancouver 1–2

(0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Tredje perioden: 0–1 (10.11) Daniel Sedin 15 (Henrik Sedin, Markus Näslund), 1–1 (14.09) Zbynek Michalek 1 (Shane Doan, Martin Hanzal).

Straff: 1–2 Taylor Pyatt.

Skott: 28–35 (10–8, 9–14, 6–11, 3–2).

Utvisningar, Phoenix: 4 x 2 min. Vancouver: 3 x 2 min.

Daniel Sedin, f, Vancouver 1, 0, 5, 0, 0, 20.30

Matchen: Efter fyra förluster på straffar denna säsong så vann Vancouver Canucks i sitt femte försök. Matchen mellan Canucks och Phoenix Coyotes var mållös halvvägs in i den tredje perioden då Daniel Sedin – framspelad av Henrik Sedin och Markus Näslund – gav gästerna ledningen med ett lågt skott. Fyra minuter senare kvitterade hemmalaget efter den tjeckiske backen Zbynek Michaleks första mål för säsongen. I straffavgörandet var hemmalaget på väg mot seger efter mål av Radim Vrbata, men Trevor Linden satte Canucks tredje straff och tog avgörandet vidare. I den fjärde straffomgången gjorde Taylor Pyatt mål efter att ha satt pucken mellan benskydden på Ilya Bryzgalov innan centern Joel Perrault, 24, sköt utanför Canucks mål. Shane Doan och Radim Vrbata matchades hårt av Wayne Gretzky och spelade även i fjärdekedjan.

– Vi är lediga i tre dagar nu så jag klagar inte, sa Vrbata till AP.

San Jose–Anaheim 2–5

(0–1, 0–2, 2–2)

Första perioden: 0–1 (17.57) Chris Pronger 7 (Samuel Påhlsson).

Andra perioden: 0–2 (10.32) Corey Perry 19 (Ryan Getzlaf, Chris Pronger) spel fem mot fyra, 0–3 (11.33) Chris Kunitz 12 (Scott Niedermayer).

Tredje perioden: 1–3 (3.17) Patrick Marleau 7 (Milan Michalek, Christian Ehrhoff) spel fem mot fyra, 1–4 (4.01) Todd Bertuzzi 5 (Kent Huskins), 2–4 (11.40) Marcel Goc 1 (Mike Grier, Marc-Edouard Vlasic), 2–5 (18.55) Sean O'Donnell 2 (-) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 29–24 (12–9, 7–9, 10–6).

Utvisningar, San Jose: 7 x 2 min. Anaheim: 8 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter:

San Jose: Evgeni Nabokov 82,6%, istid 59.50

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 93,1%, istid 60.00

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 1, 1, 4, +1, 19.12

Matchen: Anaheim Ducks tog sin andra seger i HP Pavilion inom loppet av fem dagar. I tisdags vann Duck med 2-0 över San Jose Sharks och på lördagen blev siffrorna 5-2 efter att bortalaget avgjort matchen med tre mål under den första halvan. Backen Chris Pronger, 33, gav gästerna ledningen i slutet av den första perioden och det tog tillfälligt musten ur hemmapubliken som buat ut Pronger varje gång han rört pucken ända sedan Prongers dagar i St Louis Blues (1995-2004). Sharks Patrick Marleau reducerade i inledningen av den tredje perioden, men Todd Bertuzzi ökade på till 4-1 bara 44 sekunder senare. Målet var en revansch för Bertuzzi som missade en straff i den första perioden. Segern innebär att Ducks gick upp på samma poäng som Sharks i Pacific Division. Lagen är tre poäng bakom ledande Dallas Stars. Sharks bänkade inför matchen backen Doug Murray, 27, vars två misstag i lagens senaste möte gav matchens bägge mål.