Matchfakta Play Off 1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-09

Playoff 1 om en plats i kvalserien, match 2 i bäst av 3

Björklöven-Borås 2-3 (1–1, 0–0, 1–1, 0–1)

Borås fortsätter att skrälla. Först knep nykomlingen den sista play off-platsen i allra

sista omgången. På söndagskvällen slog laget ut Björklöven med totalt 2–0 i matcher.

Segerpucken viftades i nät av förre elitseriespelaren Jens Karlsson i sudden death.

Nu väntar play off 2-spel mot antingen Västerås eller Växjö.

Björklöven ledde två gånger om, men Borås kom ikapp båda gångerna. Daniel Olofsson inledde målskyttet i första perioden när han styrde in pucken i nät på Jussi Heikkinens skott. Umeålaget var heta inledningsvis och hemmapubliken väntade på en utökning. Men bara 40 sekunder före pausvilan tryckte

Jonas Nilsson in kvitteringspucken bakom Björklöven-målvakten Tobias Lundström. Gästerna hade även bränt två frilägen före målet och var således värt ett mål, i synnerhet då nykomlingen spelat upp sig mot slutet.

21-årige Borås-målvakten Robin Rahm hade otur på 2–1-målet i tredje perioden. Daniel Olofsson avlossade ett direktskott, som via Borås-forwarden Jens Karlsson klubba avancerade in i nät.

Men Borås kvitterade tämligen omgående. I spel fem mot fyra slog Alexander Täng in en fullträff som inte ens Tobias Lundström kunde mota.

Sedan var det bäddat för revansch för Jens Karlssons oturliga drabbning tidigare. Förlängningen var 4.56 gammal när forwarden slog in segerpucken. Sensationen Borås, i fjol i division 1, är bara två segrar från kvalserien. Och kanske en månad från elitseriespel.

Första perioden: 1–0 (8.01) Daniel Olofsson (Jussi Heikkinen, Kristofer Berglund) spel fem mot fyra, 1–1 (19.20) Jonas Nilsson (Anders Skördåker, Patrik Ahlstrand).

Tredje perioden: 2–1 (7.46) Andreas Lindahl (Daniel Olofsson), 2–2 (9.17) Alexander Täng (Mikael Hultqvist, Jens Karlsson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 2–3 (4.56) Jens Karlsson spel fem mot fyra.

Skott: 31–22 (14–9, 10–5, 4–5, 3–3).

Utv, Björklöven: 7x2. Borås: 7x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 3066.

Borås vidare med 2–0 i matcher.

Västerås-Växjö 1-3 (0–1, 0–0, 1–2)

Västerås vann tämligen enkelt i fredags. Men i kvällens hemmamatch kvitterade Växjö till 1–1 i matchserien och det hela ser ut att sluta med en riktig rysare redan imorgon.

Växjö avslutade den första perioden på allra bästa vis när Jeremias Augustin överlistade VIK-målvakten Johan Thalberg med en fladderpuck från blålinjen bara 21 sekunder före paus.

I mittperioden agerade VIK slarvigt och osäkert. Och i inledningen av tredje hade man inte lyckas repa sig. Marcus Weinstock svarade för ett rappt handledsskott som letade sig in bakom VIK-keepern Johan Thalberg.

Västerås hade möjligheter att komma in i matchen i form av två numerära överlägen. Mikael Backlund reducerade tre minuter från slutet, men det räckte inte.

Kevin Marsh satte spiken i kistan i tom bur. I morgon spelas den avgörande matchen.

Första perioden: 0–1 (19.39) Jeremias Augustin (Marcus Weinstock, Christian Jacobsson).

Tredje perioden: 0–2 (1.44) Marcus Weinstock, 1–2 (17.04) Mikael Backlund (Sebastian Meijer, Stefan Hellkvist) spel fem mot fyra, 1–3 (19.31) Kevin Marsh (Per Helmersson, Peter Ström) spel fem mot fyra mål i tom kasse.

Skott: 31–29 (8–14, 8–8, 15–7).

Utv, Västerås: 6x2. Växjö: 10x2, 1 matchstraff.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 3349.