3–2-seger för Toronto – tre poäng av Sundin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-02

Det var två trötta hockeylag som möttes i Verizon Center i Washington. Hemmalaget Capitals hade kvällen innan besegrat New Jersey Devils i en tuff bortamatch, och gästerna Toronto Maple Leafs hade rest från Tampa Bay, där de i fredags förlorade på övertid mot Lightning.

Därför var det förståligt att nattens drabbning inte bjöd på något vidare skönspel. Toronto vann med 3-2 i en rätt så händelsefattig match.

Men det hindrade inte Maple Leafs lagkapten Mats Sundin från att dominera.

NHL
Mats Sundin.

37-åringen visade vägen för sitt lag genom att ligga bakom samtliga tre mål. Från sin karaktäristiska position vid toppen av den vänstra tekningscirkeln sköt han ett rappt handledsskott som Nik Antropov styrde in bakom en chanslös Olaf Kölzig. Lite senare tog han emot en passning i full fart på högerkanten och dundrade in ett slagskott från den högra tekningscirkeln.

Målet var hans 29:e för året och gav Toronto en 2-1-ledning inför tredje perioden.

Lovorden haglade

Fem minuter in i slutakten visade Sundin prov på spelförståelse av hög klass, när han grävde fram pucken bakom Capitals mål och friställde Alexander Steen med en passning bakom ryggen. Steen gjorde sitt fjortonde mål för säsongen, ett mål som visade sig bli matchvinnande.

För närmare än Viktor Kozlovs 2-3 efter 9:38 kom inte Capitals.

Efteråt haglade lovorden över ”Sudden”.

– Han är helt fenomenal, sa Steen till AP. Se bara på passningen han gör innan mitt mål, han bara vet att jag kommer där.

Sundin själv tycker det är roligt att spela hockey just nu.

– Jag njuter verkligen av att spela, sa han. När jag ser våra yngre grabbar spela bra blir jag glad.

Fem poäng till Flyers

Toronto har i och med segern fem poäng upp till Philadelphia Flyers, som håller åttonde och sista slutspelsplatsen i öst.

Att äta upp det försprånget på de femton matcher som återstår är en tuff uppgift, men om man tror Sundin är det inget omöjligt uppdrag.

– Vi spelar ett bra system som passar vårt lag, sa han. Vi känner att vi har en chans att vinna varje kväll, och förhoppningsvis kan vi fortsätta spela bra.