Dagens namn: Verner, Valter

Kapar två spelare – och släpper in mål

Publicerad 2013-11-30

Här är ett av NHL-säsongens mest udda mål.

Islanders-målvakten Kevin Poulin åkte ut och kapade två spelare – innan pucken hamnade i egna målet.

– Det är spektakulärt, utbrister kommentatorn Niklas Holmgren i Viasat.

Detroit var i numerärt underläge när Daniel Alfredsson rensade i egen zon.

Men lagkamraten Darren Helm såg sin chans att få ett friläge och satte full gas mot den förlupna pucken. Men även New York Islanders back, Andrew MacDonald, ville vara först på den – och målvakten Kevin Poulin.

"Tror alla tre fick en smäll"

Det slutade förstås med en kollision.

Islanders-målvakten kapade både Helm och MacDonald, som båda voltade i luften.

– Jag tror att alla tre spelarna fick en smäll, säger Viasat-experten Mattias Norström.

Vem som gick vinnande ur kampen om pucken?

Darren Helm, Detroit-forwarden, som lyckades stöta in pucken i mål sekunden innan kollisionen var ett faktum.

Svensken målskytt i jubileumsmatchen

– Det är spektakulärt. Målvakten kommer på mellanhand, det blir en kollision och pucken ligger i kassen. Jösses! utbrister kommentatorn Niklas Holmgren.

Målet betydde 2–0 till Detroit i den andra perioden, och i upptakten av den tredje perioden utökade Daniel Alfredsson ledningen till 3–0 – i sin 1 200 NHL-match.

Men det slutade inte där.

Gustav Nyquist gjorde sedan 4–0 med ett riktigt klassavslut, ett stenhårt handledsskott via ribban och in. Med bara några minuter kvar satte Daniel Alfredsson slutresultatet, 5–0.