Dagens namn: Evald, Osvald

Djurgården kryssar vidare i allsvenskan

Publicerad 2013-11-11

Vill ni få mycket hockey för pengarna? Kolla på Djurgården, de är nämligen allsvenskans kryssgladaste lag. Straffsegern mot Almtuna var tionde matchen i år som Dif tog vidare till en jakt på bonuspoäng.

Djurgården visade fin form precis innan landslagsuppehållet med segrar mot båda topplagen Västerås och Malmö. Men efter en träningsvecka var det trögstartat mot seriejumbon Almtuna. Två mållösa perioder, där Almtuna var klart bättre inledningsvis, följdes upp av 0-1-mål från Almtunas Fredrik Vestberg åtta minuter in i tredje perioden.

Men det blev som det brukar när Djurgården spelar i allsvenskan i år – kryss vid 60 minuter. För tionde gången på 18 matcher den här säsongen tog nämligen Djurgården en match till förlängning och sedemera straffar efter Mikael Ahléns kvittering i powerplay.

Lofquist avgjorde

Väl där jämnade klubben också ut sin statistik i jakten på bonuspoäng, efter fem övertids- och strafförluster och kom också femte bonuspoängen när Sam Lofquist satte fjärde straffen förbi Erik Hanses.

Nu väntar en riktigt tuff vecka för Djurgården som har tre ytterligare matcher kvar att spela innan man kan göra bokslut på veckan.

Björklöven har hittat formen sedan veteranen Mats Lavander kom tillbaka från skada. I kväll tog man alla tre poängen borta mot Mora efter en 2-1-seger och klättar därmed upp på tionde plats i tabellen.

Även Södertälje tog en viktig trepoängare i botten efter 3-0 mot Troja/Ljungby. SSK klättarade därmed förbi Ljungby-laget som nu ligger under strecket tillsammans med Almtuna.