Zibanejads mål ger Ottawa hopp

Publicerad 2014-04-01

Nej, det här är inget aprilskämt.

Ottawa Senators har fortfarande chans på slutspel –  tack vare nattens 2-1-seger på straffar mot Carolina Hurricanes.

– Pressen är inte på oss just nu, säger Mika Zibanejad, som stod för Senators enda spelmål.

Mitten på mars var nattsvart för det kanadensiska huvudstadslaget och efter den sjätte raka förlusten hette det att allt slutspelshopp var ute. Laget var i princip tvunget att vinna de 12 återstående matcherna.

Men i natt fortsatte de sitt sena ryck mot slutspel och bärgade tredje raka segern.

Knappt två minuter in i matchen styrde Mika Zibanejad in ett skott från Patrick Wiercioch, ett mål som domarna var tvungna att videogranska för att säkerställa att pucken inte sparkades in.

I förstakedjan

Målet var det 14:e för säsongen för svensken som tog plats i stjärnkedjan mellan Alex Hemsky och Milan Michalek sedan skadan på Bobby Ryan tvingat fram omkastningar.

Hurricanes Jeff Skinner kvitterade bara minuter senare och tre mållösa perioder följde i Canadian Tire Centre innan Hemsky satte den avgörande straffen till 2–1.

– Målvakterna håller oss med i matchen just nu, de tre, fyra senaste, och det är förmodligen skillnaden, säger Hemsky till nhl.com och syftade bland annat på att Craig Anderson stoppade alla tre straffar och 30 skott under ordinarie perioder och övertid.

”Sätter press”

Ottawa, med sju matcher kvar att spela, ligger nu på 12:e plats i Eastern med 78 poäng – fyra upp till en wildcard-plats.

– Pressen är på lagen ovanför oss och genom att vinna så sätter vi ännu mer press på dem, säger Zibanejad, utsedd till matchens andra stjärna.

Ett av just lagen framför är New Jersey som tack vare Travis Zajacs första hattrick i karriären (första målet efter bara tolv sekunder) slog Florida med 6–3. Jaromir Jagr drog sitt strå till stacken minst sagt med ett mål och tre assist.