Fem mål av Omark för Oklahoma i natt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-11-08

Närmar sig en flytt upp till NHL

NEW YORK. Linus Omark var ingenting annat än magisk i natt.

Han gjorde fem (!) mål när Oklahoma slog Toronto – och satte dessutom en straff.

– Det är bra för självförtroendet, säger Omark efter succén.

Omark.

Hur ska Edmonton Oilers-ledningen kunna hålla Linus Omark utanför laget i fortsättningen?

Den frågan ställer sig hela den nordamerikanska hockeyvärlden efter uppvisningen i Oklahoma i natt.

23-åringen från Övertorneå gjorde alltså fem mål för sitt Oklahoma City Barons – och rundade av med att sätta sitt försök under det straffavgörande som till sist gav hemmalaget segern.

”Enastående insats”

Det såg annars länge mörkt ut för Barons. I början av andra perioden hade gästerna Toronto Marlies ledningen med 4–1. Men då började Linus Omark jobba.

Han gjorde två mål inom loppet av drygt två minuter, fullbordade ett hat trick i slutet av samma period och dunkade sedan in ytterligare två baljor i slutperioden.

Det sista målet gjorde han när det återstod 47 sekunder av matchen och kvitterade till 6–6. Matchen avgjordes sedan med straffar där Oklahoma vann.

– Det var en enastående insats. För Linus Omark individuellt och för hans kedja, säger tränaren Todd Nelson till NewsOK.

”Bra för självförtroendet”

– Det är bra för självförtroendet. Vi spelade inte så bra men att vinna den här matchen var stort, säger Omark själv.

Räkna med att fansen uppe i Edmonton, som ”oil change” och allt till trots åter ser sitt lag harva i tabellbottnen, noterat insatsen och kommer att kräva att svensken testas i NHL snarast möjligt.