Orkade inte stå emot Skellefteås powerplay

Luleå förlorade mot Björklöven i onsdags.

På fredagen blev det samma visa igen mot Skellefteå när Luleå förlorade med uddamålet.

David Rundblad.

Båda lagen bjöd på farliga chanser i inledningen på matchen men den första perioden slutade 0–0.

I början på den andra perioden tog Skellefteå kommandot när Melker Karlsson styrde in ett backskott efter 3.25. 2–0 kom fem minuter senare genom Fredrik Warg i powerplay.

Det såg tungt ut för Luleå men innan periodens slut hann de reducera. Simon Hjalmarsson skarvade in pucken han fått från Niklas Olausson.

Räckte inte riktigt

I den tredje perioden fick Skellefteå möjligheten att spela fem mot tre och precis när Luleå skulle få in sin första spelare satte David Rundblad 3–1.

Sebastian Meijer reducerade till 3–2 innan matchens slut men närmare än så kom inte Luleå.