Örebro sänkte HV – efter supervändning

Uppdaterad 2016-10-14 | Publicerad 2016-10-13

HV71 var på väg mot fjärde raka segern.

Då stod Örebro för en imponerande vändning och satte stopp för sviten.

– Vi visade att vi är ett bra lag, säger målvakten Julius Hudacek efter 3–5 i Kinnarps arena.

Efter 7–1, 4–1, 5–1 – och en total målskillnad på 16–3 – i de tre senaste matcherna såg det ut att kunna bli en ny överkörning för HV71 hemma mot Örebro.

När både Adam Almquist och Dylan Reese spräckte säsongens målnolla i den första perioden såg det stabilt ut för hemmalaget som var på väg mot fjärde raka segern i SHL.

Men i den andra perioden vaknade Örebro – och gick på knock.

Erik Christensen ökade visserligen på till 3–1 snabbt efter att Greg Squires reducerat för bortalaget.

Vände efter tre raka mål

Men sedan gjorde Örebro tre raka mål inom loppet av tio minuter och stod för en imponerande vändning.

Libor Hudacek slog in en ny reducering från nära håll i powerplay innan Michael Haga trängde sig fram i ett friläge och petade in kvitteringen mellan benen på målvakten Linus Söderström.

Fem minuter senare var vändningen fullbordad. Dominique Heinrich fick läget i powerplay och tryckte in 3–4 med ett välavvägt slagskott.

HV71 pressade på för en kvittering i tredje men trots spel fem mot tre och stark press från hemmalaget blev det ingen utjämning.

I stället utökade målvakten Julius Hudaceks lillebror Libor Hudacek matchen med sitt andra mål för kvällen i slutet av matchen.

Den 26-årige slovaken var iskall när han kom helt fri med Söderström och säkrade andra raka trepoängaren för Örebro.

Succé för tränarparet

Efter slutsignalen kunde Julius Hudacek pusta ut efter att ha haft en svettig sistaperiod.

– Vi åkte inte lika mycket skridskor som i andra och de hade mycket press på oss. Men killarna blockerade mycket skott så det får jag tacka för, säger han till C More.

HV71-tränaren Johan Lindbom var besviken efter matchen. Framför allt på den andra perioden då hemmalaget tillbringade en hel del tid i utvisningsbåset.

– Vi bjuder in dem helt och hållet och tappar fyra mål. Det är tufft, vi får ta lärdom av det här, säger han.

För Örebro innebär vinsten en smakstart i båset för tränarparet Johan Tornberg och Lars Ivarsson som har tagit sju av nio poäng sedan huvudtränaren Kenta Johansson tackade för sig efter bara fyra omgångar.