Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Helge

Stjärnans stöd till ungdomarna

Uppdaterad 2015-07-17 | Publicerad 2015-07-16

Hersley vill att ungdomarna ska få spela streethockey

Ungdomarna stoppas av kommunen från att spela streethockey.

Nu får hockeyungdomarna stöd av landslagsbacken Patrik Hersley – som själv växt upp på samma asfaltsplan.

"Blev ledsen jag när jag läste att de ungdomar som precis som jag älskar att spela, inte längre har möjlighet att göra det", skriver Hersley i ett inlägg på sin Facebook-sida.

I Höllviken pågår just nu en kamp mellan ungdomarna och kommunen.

Anledningen är att ungdomarna stoppats från att spela streethockey på den tennisplan de använt i flera år. Detta efter att grannar i området klagat över oljud och kommunen kort därefter satt ner järnstolpar mitt på planen för att stoppa spelandet.

– Vi blev chockade och arga. Vi kan inte spela när det ser ut så! Kommunen förvarnade inte någon av oss, de verkade bara vilja lösa problemet för de klagande grannarna, säger 18-årige Filip Lindkvist till Sydsvenskan.

"Finns ingen tid kvar"

Redan dagen efter anordnade Filip Lindkvist en demonstration för att att få behålla planen, men kommunen svarade med att streethockey bara får spelas mellan 06.00-18.00 på vardagar. Övriga tider råder det spelförbud.

– Slutar man skola eller jobbet runt fyra eller fem, och ska hem och byta om emellan så finns det ju ingen tid kvar, säger Filip Lindkvist.

Nu visar landslagsbacken Patrik Hersley, 29, sitt stöd till ungdomarna i Höllviken.

I ett inlägg på sin Facebook-sida uppmanar han kommunen att tänka om. Hersley är själv uppväxt bara några hundra meter från planen och det spontana hockeyspelandet får inte upphöra, menar han.

"Jag trodde helt ärligt att vår gamla sport var död till förmån för dator- och tv-spel, då jag inte har sett någon rullebandy spelas här på många år. Jag blev väldigt glad att när jag läste att att det fortfarande spelas vår gamla rullebandy, om än att det nu kallas för streethockey. Lika ledsen blev jag när jag läste att de ungdomar som precis som jag älskar att spela, inte längre har möjlighet att göra det. Det hade varit hemskt att tappa den fria leken, kreativiteten och glädjen till sporten för de här ungdomarna, speciellt som det ser ut på de flesta håll idag.", skriver Hersley.

Kommunen jobbar på en annan lösning

Vellinge kommun har motiverat sitt beslut på sin hemsida och menar att man jobbar på en annan lösning, men att det är omöjligt att veta när den presenteras.

"Reglerna finns till för att alla ska ha en så bra och lugn boendemiljö som möjligt. I nuläget kan inte kommunen tillåta spel under helger och kvällar utan att de regler som gäller för höga ljudnivåer bryts", skriver de.

Läs hela Hersleys inlägg nedan.

Följ ämnen i artikeln