Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-28

Jonas Andersson är inte med i Bengt-Åke Gustafssons landslagstrupp.

Men i Dynamo Minsk fortsätter han att övertyga.

I 5-1-segern mot Dynamo Moskva gjorde han ett mål och en assist.

Till skillnad mot för Jonas Andersson kommer Dynamo Moskvas svensktrio – Johan Harju, Linus Omark och Mattias Weinhandl – att spela Karjala Cup nästa vecka.

Jonas Andersson, tidigare i SSK, fortsätter imponera i KHL.

Men i deras sista match före landslagsuppehållet fick lagets sex matcher långa segersvit ett abrupt slut.

Och det var Andersson som låg bakom det.

Dynamo Minsk, utan Josef Boumedienne, tog ledningen 6.45 in i matchen och släppte den aldrig. Innan den första perioden var över hade man gått ifrån till 3-0 efter att Andersson gjort ett mål och spelat fram till ett.

28-åringen, som missat sju matcher på grund av skada, har gjort åtta poäng (3+5) på elva matcher och snittat över 20 minuter i istid.

Segern var Minsks första sedan Andrej Andrijevskij tog över tränarsysslan efter sparkade Glen Hanlon.

Mattias Weinhandl spelade fram till Dynamo Moskvas tröstmål.