Målmaskinen Modin har äntligen vaknat

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-15

”Jag har haft tonvis med chanser men pucken har inte velat gå in”

Plötsligt trillar målen in i rask takt för Fredrik Modin, till vänster i bild.

Fredrik Modins fina målform håller i sig. Mot Chicago Blackhawks gjorde Columbus-spelaren sitt femte mål på de senaste sju matcherna. Modin överlistade Cristobal Huet med ett välplacerat handledsskott från toppen av den högra tekningscirkeln.

– Jag har haft tonvis med chanser men pucken har inte velat gå in, säger Modin till Columbus Dispatch. Nu börjar de gå in.

NHL

Målet kom redan efter 95 sekunders spel och gav Columbus ledningen i matchen.

Men Chicago kom tillbaka och gjorde tre obesvarade mål och tog därmed sin femtonde seger för säsongen.

I år har Modin gjort sju mål på 23 matcher. Totalt har 34-åringen gjort 218 mål på 788 NHL-matcher i karriären.

Columbus övriga svenskar: Kristian Huselius gick poänglös av isen för femte matchen i följd. Han slutade på minus två. Christian Bäckman spelade 14.13 och var minus ett.

Kim Johnsson har inte haft en rolig tid som kapten för Minnesota Wild. Sedan hans utnämning i början av december har laget förlorat sex av sju matcher och man har rasat i tabellen.

I nattens match mot Anaheim fick Johnsson som vanligt mycket speltid (24.41), men han slutade på minus tre och stod för matchens felpass i slutet på andra perioden. Den svenske backens uppspel gick rakt i gapet på Anaheims George Parros som serverade Bobby Ryan till 4-2.

Det blev också slutresultatet och innebar Wilds femte raka match utan poäng – ett mindre smickrande klubbrekord.

Samuel Påhlsson sköt två skott på mål för Anaheim, som tog sin femte raka hemmaseger, och spelade över fyra minuter i numerärt underläge.

Det blev tre svenska poäng när Vancouver hemmabesegrade Florida med 5-3. Bröderna Sedin och Alexander Edler stod för varsin målgivande passning.

Edler var med i förarbetet till Pavol Demitras 3-2 efter drygt halva matchen och Sedin-tvillingarna spelade fram Kyle Wellwood till viktiga 4-2 bara 90 sekunder senare.

Mattias Öhlund spelade också för hemmalaget; fyra skott på mål blev det för försvarsbjässen.