Södertälje vann ödesmatchen mot Timrå

Södertälje tog sig samman när det behövdes som mest.

Krislaget vann välförtjänt bottenmötet mot Timrå med 3–2.

– Vi var snäppet bättre än Timrå, säger tränaren Leif Strömberg.

Bottenlaget Södertälje behövde en bra start för att nervknutarna skulle släppa. Och redan efter 5.05 kom 1–0.

Dragan Umicevic snirklade runt i Timrås zon och spelade fram Tomas Kollar som petade in ledningsmålet.

Södertälje ägde sedan händelserna – men bjöd tillbaka Timrå i matchen.

Jason Morgan la pucken rakt i gapet på Björn Svensson som tryckte in kvitteringen med en backhand.

– Vi ger bort pucken och de slår till brutalt på den enda chansen de har haft, suckade SSK-tränaren Leif Strömberg i den första periodpausen.

”Borde leda med fyra kassar”

I andra perioden var det egentligen bara ett lag på banan. Södertälje vann skottstatistiken med 21–4 – men Timrås målvakt Johan Backlund var omutlig.

– Vi borde leda med fyra kassar. De är avvaktande och vi har bra fart, sa Södertäljes Linus Klasen till Canal plus i den andra periodpausen.

I tredje fortsatte Södertäljes dominans – och efter 6.07 fick Leif Strömbergs manskap äntligen utdelning.

Kristian Kudroc spelade till Robert Carlsson som styrde pucken mot mål. Pucken studsade på Timråförsvararen Robin Jonssons byxa och in i nät.

”J20-hockey”

Men Södertälje kunde bara behålla ledningen i en och en halv minut. Eric Moe vispade iväg en puck från blålinjen, Björn Svensson styrde och Petr Tenkrat forcerade in pucken över mållinjen.

Men Södertälje skulle bara ha med sig trepoängaren den här kvällen. Efter 11.44 satte Martin Cibak 3–2 – ett riktigt viljemål.

Segern innebär att Södertälje lämnar över jumboplatsen till Djurgården, som har sämre målskillnad. Om Timrå hade vunnit hade det skiljt tio poäng mellan lagen. Nu skiljer fyra. Timrå är fortsatt indragen i bottenstriden, trea från slutet.

– Det fanns ingen aktivitet överhuvudtaget, varken i ben eller skalle. Vi tog många dåliga beslut. Det var J20-hockey, folk överallt, men inte där det skulle vara. En besvikelse, säger Timrås tränare Challe Berglund till Canal plus.