Starkbaum räddade kvar Modo i matchen

Publicerad 2012-08-31

Tog två straffar när Sundsvall fick chansen

Hett, grinigt och målrikt när Sundsvall mötte Modo i SCA-cupen.

Sundsvall hade chansen att avgöra på straff två gånger om i tredje perioden men missade.

I stället kunde Modo fixa 3-3 och detta med fem spelare födda 1995 med i truppen.

Bernhard Starkbaum.

Modo kom till matchen med en juniorbaserad trupp och i den tolfte minuten gav Mario Kempe bortalaget ledningen när han sprätte upp pucken i nättaket från nära håll.

Gustaf Thorell kvitterade men Sundsvalls glädje blev kortvarig. Marcel Müller var framme efter fint samspel med kedjekamraten Dave Spina, och satte 1-2 till Modo i slutet av den första perioden.

Sundsvall i förarsätet

1:51 in i andra tog Sundsvall över taktpinnen. Victor Hertzberg kvitterade till 2-2 och i 14:e matchminuten serverade Mathias Franzén lagkompisen Kristoffer Persson som tryckte upp pucken högt på Starkbaums plockhandsksida. Målet gjordes i powerplay och satte Sundsvall i förarsätet, 3-2.

Direkt i tredje fick Sundsvall ett gyllene läge att utöka ledningen då Victor Hertzberg tog hand om en straff. Bernhard Starkbaum var dock följsam och räddade.

Straffräddning igen

Med drygt minuten kvar lyckades Edwin Hedberg böka in kvitteringen till 3-3 för Modo.

Kort efter fick Sundsvall straff igen. Mathias Franzén tog hand om den och återigen räddade Starkbaum och höll Modo kvar i matchen.