Publicerad 2015-01-23

AIK förlorade måstematchen mot Almtuna.

Conny Strömberg, 39, var knäckt efteråt.

– Vi gör en skitmatch igen. Vi måste upp annars går detta åt helvete, säger han.

Det började bra för AIK. Efter 17.19 av den första perioden tryckte Robin Kovacs in 1-0, assisterad av Conny Strömberg.

Men under fyra minuter, i mitten av den andra perioden, vände Almtuna på matchen genom mål av Fredrik Vestberg och Victor Aronsson.

Två mål av Mattsson

I början av den tredje perioden tryckte Simon Mattsson in 3-1 till Almtuna, och gav AIK en rejäl uppförsbacke. Men Daniel Olsson-Trkulja, assisterad av Strömberg och Kovacs, reducerade några minuter senare.

AIK jagade kvittering, men i stället fick Almtunas Simon Mattsson sista ordet i matchen när han fastställde slutresultatet 4-2.

Strömberg, som bytte topplaget Västerås mot AIK för en månad sedan, var knäckt efter femte raka förlusten.

– Vi gör en skitmatch igen, tycker jag. Vi måste upp annars går detta åt helvete, säger Strömberg.

– Vi måste börja ta mindre utvisningar och sedan göra mer mål. Det är de två största problem tycker jag.

”Svårt att få spelare”

Hur är stämningen i truppen?

– Vi snackar bara om att vinna nästa match. Inget annat.

– Jag kom hit för att bli åtta i tabellen, och det ger jag inte upp förrän det inte går matematiskt.

Borde ni förstärka truppen?

– Ja, men svårt att få spelare när vi ligger sist.

Det var en viktig seger för Almtuna, som genomlider ett ekonomiskt stålbad och har tvingats rea ut sina spelare. Tobias Hage, suveräne målvakten Johan Holmqvist samt Emil Lundberg har försvunnit. Klubben har även lämnat in en begäran om rekonstruktion.

AIK ligger sist i hockeyallsvenskan och har två poäng och nio mål upp till säker mark i tabellen.