Luleås framfart fortsätter

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-04

...och Färjestads förlustsvit blir allt längre

Luleå kammade hem sin tredje raka seger. Fixstjärnan Cam Abbott var delaktig i matchens båda mål.

Färjestad däremot, åkte på sin sjätte raka förlust och tappar ännu mera mark i toppstriden.

Luleås formkurva pekar rakt uppåt.

I och med kvällens bortaseger mot Färjestad har de nu tre raka segrar i ryggen. Poäng har de tagit i fem av de sex senaste matcherna.

Hedströms första mål

Cam Abbott var en av faktorerna som hjälpte Luleå till seger. 4,45 in på första perioden såg han till att det blev en 1–0-ledning till bortalaget.

En minut in på den andra perioden spelade han fram till 2–0. Målskytt blev Jonathan Hedström, som gjorde sitt första mål för säsongen.

Färjestad tappar i toppen

Luleås målvakt Mattias Modig höll nollan i två perioder och räddade 21 skott innan Marcus Paulsson kunde ge Färjestad en reducering.

Men närmare än så kom inte Färjestad. Deras förlustsvit blev därmed sex matcher lång.

Avståndet till toppen blir allt längre och konkurrenterna bakom närmar sig Karlstadlaget mer och mer.

– Riktigt starkt att vinna här, säger Luleås Mats Lavander till Canal Plus.

Luleå som nu bara ligger en poäng bakom Färjestad i tabellen.