Brynäs klart för slutspel

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-08

Det mesta har talat för att Brynäs skulle nå slutspel. Efter segern mot HV 71 i kväll är det helt klart:

– Vi visar att vi är ett lag att räkna med.

Brynäs IF
Calle Järnkrok inledde målskyttet.

Brynäs kopplade greppet om slutspelsplatsen i den andra perioden. Då gick gästrikelaget från 1-0 till 3-0 efter två mål i numerärt överläge. HV-tränaren Janne Karlsson var inte helt nöjd med sina spelare efter den perioden:

– Återigen får jag se dumma utvisningar. Vi har åtta minuter i andra perioden som är rena dumheter, vi slutar åka skridsko, säger han till PPV.

HV det bättre laget

I den första perioden var HV 71 det bättre laget, trots att Calle Järnkrok gjorde 1-0 till Brynäs. Jacob Markström gjorde flera viktiga räddningar i den första perioden, och nollan var hans femte för säsongen:

– Det är alltid kul att få göra några avgörande räddningar, säger han till PPV.

”Ett lag att räkna med”

I fjol gick det inget vidare i slutspelet för Brynäs. Då blev det förlust i fyra raka matcher mot Färjestad. Men Jacob Markström tror att det går bättre den här säsongen.

– Vi visar verkligen att vi är ett slutspelslag och ett lag att räkna med, säger han om matchen mot HV 71.