Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-19

Växjö vann enkelt – upp på andra plats

Växjö jublar, Malmö deppar, publiken buar.

Malmö blev utbuat av hemmasupportrarna i nya arenan.?

Växjö, ny tabelltvåa och med två matcher mindre spelade än sin motsåndare, imponerade och vann (5–1).

Matchhjälte: Debuterande målvakten Reto Schürch.

Växjö har ett bra målvaktspar i Viktor Fast och Christoffer Bengtsberg. Men Fast kommer att missa resten av säsongen och klubben har kallat in schweiziska målvakten Reto Schürch, senast i Basel, för provspel.

Och vilken entré 33-åringen gjorde i toppmötet med Malmö på bortais.? Debutanten släppte bara en puck bakom sig.

Det var Fredrik Erikssons skott fyra minuter från slutet i spel fem mot tre. Då stod det redan 0–4 på resultattavlan och matchen var avgjord.

Växjö skrev därmed historia i Malmö Arena när man som första lag någonsin lyckades vinna i templet. Både Leksand och Mariestad har tidigare åkt på stryk.

Malmö utbuat

Växjö tog ledningen efter 4.46. Erik Lindhagen sköt iväg ett skott strax innanför blålinjen. Pucken touchades på vägen och ställde Malmö-målvakten Henrik Karlsson.

Sedan utökade Gustav Hjalmarsson siffrorna till 2–0 sex minuter före paus. Malmö hade en bra möjlighet att reducera när laget tilldelades spel i fem mot fyra i slutminuterna. Hemmalaget var ypperligt nära att få in pucken bakom Växjös målvakt Reto Schürch, men i stället kontrade gästerna och Johan Markusson tryckte dit trean rätt framför ögonen på de besvikna hemmasupportrarna.

Buropen haglade och ekade i Malmös nya hockeytempel. Värre skulle det bli när Malmö till sist blev utklassat på sin egen hemmaplan. Christian Magnusson slog in spiken i kistan (1–5) i tom bur i slutminuterna.

Tungt för Malmö som även har sex raka bortamatcher att vänta.