Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-16

(0–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (13.49) Tomas Plekanec 15 (-).

Andra perioden: 0–2 (5.35) Tomas Plekanec 16 (Alex Kovalev) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 1–2 (10.56) Richard Park 7 (Bill Guerin), 1–3 (19.32) Alex Kovalev 20 (-) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 18–22 (1–9, 9–6, 8–7).

Utvisningar, N Y Islanders: 2 x 2 min. Montreal: 1 x 2 min.

Publik: 11 439 (i Nassau Coliseum).

Målvakter:

N Y Islanders: Rick DiPietro 90,5%, istid 59.28

Montreal: Cristobal Huet 94,4%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Inga svenskar på isen

Matchen: Montreal Canadiens stannade kvar i New York efter förlusten mot Rangers i lördags och det var ett revanschsuget gäng som mötte Islanders. Målvakten Cristobal Huet hade ingen bra kväll mot Rangers och blev utbytt, men mot Islanders visade han upp sig från sin bästa sida igen. Han hade dock en ganska lugn kväll då hemmalaget endast fick iväg 18 skott mot mål, varav endast ett i den första perioden. Islanders kände definitivt av sin fem matcher långa bortaturné i den första perioden, men kom sedan in i matchen. Canadiens hade då kopplat ett stabilt grepp om matchen efter två mål av den tjeckiske centern Tomas Plekanec, 25.

– Den första perioden var riktigt dålig, sa Islanders lagkapten Bill Guerin till AP.

Richard Park reducerade i mitten av den tredje perioden, men man nådde inte fram till kvitteringen.

– Vi spelade som vi vill i den tredje perioden, men matchen var en stor besvikelse, sa målvakten Rick DiPietro.

Washington–Ottawa 4–2

(0–0, 2–2, 2–0)

Andra perioden: 1–0 (0.47) Mike Green 13 (Viktor Kozlov, Alexander Semin) spel fem mot fyra, 1–1 (13.41) Dean McAmmond 4 (Andrej Meszaros, Daniel Alfredsson), 1–2 (15.03) Wade Redden 6 (Patrick Eaves, Chris Kelly), 2–2 (15.26) Alexander Semin 8 (-).

Tredje perioden: 3–2 (9.11) Alexander Ovechkin 34 (Brooks Laich, Tomas Fleischmann) spel fem mot fyra, 4–2 (11.56) Alexander Semin 9 (Tomas Fleischmann).

Skott: 27–28 (11–5, 7–13, 9–10).

Utvisningar, Washington: 2 x 2 min. Ottawa: 5 x 2 min.

Publik: 15 261 (i Verizon Center).

Målvakter:

Washington: Brent Johnson 92,9%, istid 59.46

Ottawa: Ray Emery 85,2%, istid 60.00

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 2, 0, 0, 19.06

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 1, 2, 4, +1, 23.17

Matchen: Efter att innan matchen fått beskedet att centern Michael Nylander missar resten av säsongen på grund av sin axelskada så svarade Washington Capitals för en strålande insats hemma mot Ottawa Senators, de överlägsna ledarna av Eastern Conference. Det var Capitals fjärde och sista möte med Senators i grundserien denna säsong och mötena mellan huvudstadslagen från USA och Kanada har slutat med förkrossande fyra segrar för bottenlaget Capitals. Det var första gången sedan säsongen 1995-96 som Capitals besegrade Senators i säsongens samtliga möten lagen emellan. Bortalaget – som saknade superstjärnan Dany Heatley för andra matchen i rad på grund av skada – såg ut att gå mot segern då man vände 0-1 till 2-1 i slutet av den andra perioden, men Alexander Semin, 23, slog in den viktiga kvitteringen bara 23 sekunder efter att Wade Redden gett Senators ledningen. Hemmalaget avgjorde sedan matchen i mitten av den tredje perioden efter två mål inom loppet av tre minuter.

– Det här var en viktig seger, sa Alexander Ovechkin till AP.

Daniel Alfredsson noterades för en assist och har svarat för poäng i 11 matcher i rad.

Columbus–Vancouver 3–2

(2–1, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (2.07) Ron Hainsey 5 (Nikolai Zherdev, David Vyborny) spel fem mot fyra, 2–0 (6.50) Nikolai Zherdev 18 (Michael Peca) spel fyra mot tre, 2–1 (16.53) Kris Beech 6 (Byron Ritchie, Aaron Miller).

Andra perioden: 2–2 (13.18) Daniel Sedin 22 (Henrik Sedin, Sami Salo) spel fem mot tre, 3–2 (16.43) Jason Chimera 7 (Dan Fritsche, Manny Malhotra).

Skott: 21–27 (10–10, 4–8, 7–9).

Utvisningar, Columbus: 4 x 2 min. Vancouver: 8 x 2 min.

Daniel Sedin, f, Vancouver 1, 0, 1, 0, 0, 20.08

Matchen: Columbus Blue Jackets fortsätter att spela bra på hemmaplan och har där ett av NHL:s bästa facit denna säsong. När laget på tisdagskvällen besegrade Vancouver Canucks noterade dom ett nytt klubbrekord då det var deras sjätte raka seger hemma i Nationwide Arena. Blue Jackets kämpar för att komma över slutspelsstrecket i Western Conference, men kommer nu att bege sig iväg på en fem matcher lång bortaturné och laget trivs inte alls lika bra borta som hemma.

– Vi måste bevisa för oss själva att vi kan vinna borta. Det finns ingen bättre känsla än att vinna på bortaplan, sa coachen Ken Hitchcock till AP.

Canucks kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge och vädrade poäng när Daniel Sedin med sitt 22:a mål för säsongen kvitterade i den andra perioden, men hemmalaget kopplade ett nytt grepp om matchen då Jason Chimera gjorde 3-2. I den tredje perioden var det målvakten Pascal Leclaire, 25, som såg till att ledningen stod sig. I slutminuten svarade han för en strålande räddning på ett skott från centern Ryan Kesler, något som fick Kesler att knäcka klubban i besvikelse. Fredrik Modin – som missat 30 matcher på grund av en ryggskada – tränar nu på is med laget och tippas göra comeback inom kort.

Toronto–Carolina 5–4

(0–0, 3–2, 2–2)

Andra perioden: 1–0 (3.51) Tomas Kaberle 7 (Mats Sundin) spel fem mot fyra, 1–1 (7.37) Sergei Samsonov 1 (Erik Cole, Rod Brind'Amour) spel fem mot fyra, 2–1 (9.16) Chad Kilger 8 (Boyd Devereaux, Ian White), 2–2 (13.00) Erik Cole 11 (Glen Wesley, Sergei Samsonov), 3–2 (18.55) Matt Stajan 10 (Anton Strålman, Jason Blake) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (1.54) Andrew Ladd 5 (Eric Staal, Jeff Hamilton), 4–3 (5.06) Alexei Ponikarovsky 12 (Jason Blake), 5–3 (8.20) Ian White 3 (-), 5–4 (19.51) Rod Brind'Amour 16 (Ray Whitney, Sergei Samsonov) spel sex mot fem.

Skott: 36–25 (11–7, 12–6, 13–12).

Utvisningar, Toronto: 3 x 2 min. Carolina: 5 x 2 min.

Publik: 19 444 (i Air Canada Centre).

Målvakter:

Toronto: Vesa Toskala 84,0%, istid 59.47

Carolina: Michael Leighton 87,0%, istid 40.00 (20 räddningar)

Carolina: Cam Ward 84,6%, istid 18.35 (11 räddningar)

Anton Strålman, b, Toronto 0, 1, 0, 0, 0, 14.10

Mats Sundin, f, Toronto 0, 1, 3, 0, 0, 23.34

Matchen: Efter fem raka förluster vann äntligen Toronto Maple Leafs igen, men det var ingen lätt seger på hemmaplan över Carolina Hurricanes. Efter en mållös förstaperiod gav backen Tomas Kaberle – framspelad av Mats Sundin – hemmalaget ledningen, men Hurricanes kvitterade omgående. Lagen följdes åt med varsitt mål fram till ställningen 3-3 i början av den tredje perioden. När sedan Alexei Ponikarovsky och Ian White gjorde varsitt mål inom loppet av tre minuter så orkade inte bortalaget komma tillbaka ännu en gång. Veteranen Rod Brind'Amours, 37, reducering kom med endast nio sekunder kvar och hotade inte segern. Alexander Steen, 23, saknades för hemmalaget då han har influensa. Backen Bryan McCabe – som bröt vänsterhanden den 15 december – är på väg tillbaka och ska börja åka skridskor i slutet av veckan. Det var endast Maple Leafs tredje seger under ordinarie tid på de senaste 14 matcherna.

Tampa Bay–Colorado 0–3

(0–0, 0–2, 0–1)

Andra perioden: 0–1 (5.30) Jeff Finger 3 (John-Michael Liles, Tyler Arnason) spel fem mot fyra, 0–2 (16.27) Paul Stastny 17 (Andrew Brunette, Brett Clark) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0–3 (18.26) Milan Hejduk 17 (Andrew Brunette, Paul Stastny) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 32–25 (7–9, 3–12, 22–4).

Utvisningar, Tampa Bay: 3 x 2 min, 2 x 5 min. Colorado: 2 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 17 222 (i St. Pete Times Forum).

Målvakter:

Tampa Bay: Karri Rämö 91,7%, istid 59.10

Colorado: Jose Theodore 100%, istid 59.59

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay reserv

Matchen: Efter 109 matcher utan att ha hållit nollan så stängde Jose Theodore, 31, dörren för Tampa Bay Lightning. Nollan var Theodores 24:e i karriären och hans första sedan februari 2004. Lightning – som ligger sist i Eastern Conference – har förlorat 12 av sina 15 senaste matcher och coachen John Tortorella var minst sagt upprörd på presskonferensen efter matchen.

– Jag har aldrig skämts så mycket som jag gör nu, sa Tortorella till AP.

Lightning hade efter två perioder endast fått iväg 10 skott på mål, och spelarna fick höra ett och annat i omklädningsrummet inför den sista perioden som dom dominerade totalt. Avalanche gick in med en tvåmålsledning i den sista perioden, men hade förlorat utan Theodores storspel i målet. Hemmalaget sköt 10 skott mot Theodore under de första sex minuterna av period tre, bland annat hade Martin St. Louis ett jätteläge att reducera, men Theodore räddade.

– Han (Theodore) var hur stabil som helst. Han har sett bra ut i de senaste matcherna, sa Colorados coach Joel Quenneville.

Anaheim–Dallas 4–2

(1–1, 2–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.13) Niklas Hagman 15 (Mike Modano, Stu Barnes), 1–1 (4.41) Scott Niedermayer 2 (Corey Perry, Todd Bertuzzi).

Andra perioden: 2–1 (9.02) Todd Marchant 4 (Ryan Carter, Scott Niedermayer), 3–1 (13.42) Ryan Getzlaf 18 (Brandon Bochenski, Scott Niedermayer) spel fem mot fyra, 3–2 (19.37) Loui Eriksson 6 (Niklas Hagman, Nicklas Grossman).

Tredje perioden: 4–2 (8.37) Todd Bertuzzi 9 (Ryan Getzlaf, Chris Pronger) spel fem mot fyra.

Skott: 36–24 (13–12, 19–5, 4–7).

Utvisningar, Anaheim: 4 x 2 min, 1 x 5 min. Dallas: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 174 (i American Airlines Center).

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 1, 2, 2, +1, 15.18

Matchen: Backen Scott Niedermayer, 34, svarade för tre poäng i en match för 15:e gången i karriären då Anaheim Ducks besegrade Dallas Stars. Det var en tät match mellan två av topplagen i Pacific Division och hemmalaget avgjorde matchen i den andra perioden då dom efter 19-5 i skott på mål gick fram till en 3-1-ledning som dock reducerades i slutsekunderna av Loui Eriksson, 22. Högerforwarden Todd Bertuzzi såg med ett mål i numerärt överläge (Nicklas Grossman satt utvisad) i den tredje perioden till att Ducks vann matchen och passerade Stars i tabellen. Ducks – som spelar hela 12 av sina nästa 13 matcher på bortaplan – fick centern Rob Niedermayer ljumskskadad i den första perioden.

Nashville–Calgary 3–0

(0–0, 2–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (11.34) Martin Erat 12 (Radek Bonk, Martin Gelinas), 2–0 (15.03) Jean-Pierre Dumont 17 (Jason Arnott, Ryan Suter).

Tredje perioden: 3–0 (0.59) Ville Koistinen 2 (Marek Zidlicky, Jean-Pierre Dumont) spel fem mot fyra.

Skott: 38–22 (10–6, 14–7, 14–9).

Utvisningar, Nashville: 3 x 2 min. Calgary: 7 x 2 min.

Publik: 11 764 (i Sommet Center).

Målvakter:

Nashville: Chris Mason 100%, istid 59.38

Calgary: Miikka Kiprusoff 88,5%, istid 40.59 (23 räddningar)

Calgary: Curtis McElhinney 100%, istid 18.59 (12 räddningar)

Anders Eriksson, b, Calgary 0, 0, 1, 2, -1, 18.27

Kristian Huselius, f, Calgary 0, 0, 2, 0, -1, 16.38

Matchen: Nashville Predators ger allt för att följa med slutspelståget i Western Conference och laget tog en viktig seger då man på hemmaplan besegrade Calgary Flames. Förlusten var den fjärde raka för Flames och coachen Mike Keenan börjar bli orolig.

– Jag är bekymrad över arbetsinsatsen. Nashville jobbade hårdare än oss i hela matchen, sa Keenan till AP.

Både Chris Mason och Miikka Kiprusoff spelade stabilt under den första halvan av matchen, men sedan lyckades Predators överlista den finländske burväktaren två gånger om i den andra perioden. När sedan backen Ville Koistinen gjorde 3-0 efter 59 sekunder av den tredje perioden byttes Kiprusoff ut mot andremålvakten Curtis McElhinney, 24. Mason höll nollan för tredje gången denna säsong.

Edmonton–Los Angeles 1–3

Första perioden: 0–1 (5.45) Patrick O'Sullivan 12 (Anze Kopitar, Rob Blake).

Andra perioden: 0–2 (3.54) Dustin Brown 23 (Patrick O'Sullivan).

Tredje perioden: 0–3 (6.30) Lubomir Visnovsky 5 (Anze Kopitar, Rob Blake) spel fem mot fyra, 1–3 (10.49) Dustin Penner 13 (Ales Hemsky, Shawn Horcoff).

Skott: 33–36 (3–13, 13–8, 17–15).

Utvisningar, Edmonton: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Los Angeles: 1 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place).

Målvakter:

Edmonton: Mathieu Garon 91,7%, istid 59.29

Los Angeles: Jason LaBarbera 96,7%, istid 59.55

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 0, 0, -1, 8.19

Matchen: Los Angeles Kings 38-årige lagkapten Rob Blake satte ett klubbrekord då han i bortamatchen mot Edmonton Oilers spelade sin 781:a match för klubben. Han blev därmed den back som spelat flest matcher för Kings, det tidigare rekordet hade Mattias Norström (numera i Dallas Stars). Bortalaget noterade sin tredje raka seger, men det ska till ett mirakel för att laget ska ta sig till slutspel i Western Conference. Mot Oilers kopplade laget ett grepp om matchen direkt då hemmalaget inte var med från start. Oilers sköt endast tre skott mot målvakten Jason LaBarbera under de inledande 20 minuterna.

– Vår start var oacceptabel, sa Oilers lagkapten Ethan Moreau till AP.

Centern Patrick O'Sullivan gav Kings ledningen efter 5.45 och när han i inledningen av den andra perioden bröt Robert Nilssons uppspel och passade fram Dustin Brown till 2-0 var uppförsbacken för brant för hemmalaget som fick sin segersvit på fyra matcher bruten.

Phoenix–San Jose 5–3

(1–2, 2–1, 2–0)

Första perioden: 0–1 (4.42) Jonathan Cheechoo 6 (Joe Pavelski, Christian Ehrhoff), 1–1 (7.43) Shane Doan 13 (Peter Mueller, Ed Jovanovski), 1–2 (18.48) Joe Thornton 14 (Matthew Carle, Patrick Marleau) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (0.39) Ed Jovanovski 5 (Shane Doan, Peter Mueller) spel fem mot fyra, 3–2 (12.26) Mathias Tjärnqvist 2 (-), 3–3 (19.24) Curtis Brown 1 (Joe Pavelski, Joe Thornton).

Tredje perioden: 4–3 (0.49) Joel Perrault 5 (Peter Mueller, Ed Jovanovski), 5–3 (6.48) Shane Doan 14 (Joel Perrault, Peter Mueller).

Skott: 28–24 (10–5, 10–12, 8–7).

Utvisningar, Phoenix: 4 x 2 min. San Jose: 4 x 2 min.

Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 2, 0, -2, 16.27

Matchen: San Jose Sharks vann de fyra första mötena denna säsong med Phoenix Coyotes och dom vann med den förkrossande målskillnaden 16-1. På tisdagskvällen tog dock Coyotes sin andra raka seger över Sharks och laget från Phoenix är nu på allvar med i kampen om en slutspelsplats i Western Conference. Segern var deras sjunde på de senaste nio matcherna. Det var en jämn och svängig match i Jobing.com Arena, men hemmalaget gick ifrån i den sista perioden efter mål av Joel Perrault och Shane Doan.

– Vi har mycket mer självförtroende nu än i början av säsongen och alla tror på systemet som vi spelar, sa Coyotes coach Wayne Gretzky till AP.

Centern Peter Mueller, 19, noterades för tre målgivande passningar.

Detroit–Atlanta 1–5

(0–2, 0–2, 1–1)

Första perioden: 0–1 (7.33) Marian Hossa 17 (Mark Recchi, Tobias Enström) spel fem mot fyra, 0–2 (14.22) Marian Hossa 18 (Ken Klee).

Andra perioden: 0–3 (1.14) Marian Hossa 19 (Todd White, Tobias Enström) spel fem mot fyra, 0–4 (7.28) Eric Perrin 8 (Kevin Doell, Ilya Kovalchuk) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–4 (13.42) Niklas Kronwall 4 (Henrik Zetterberg, Mikael Samuelsson), 1–5 (19.00) Vyacheslav Kozlov 13 (Mark Recchi, Mark Popovic).

Skott: 47–25 (11–11, 20–6, 16–8).

Utvisningar, Detroit: 4 x 2 min. Atlanta: 2 x 2 min.

Publik: 17 408 (i Joe Louis Arena).

Målvakter:

Detroit: Chris Osgood 76,5%, istid 27.28 (13 räddningar)

Detroit: Dominik Hasek 87,5%, istid 32.32 (7 räddningar)

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 2, 1, 0, -1, 24.35

Matchen: Vilken skräll det var i Joe Louis Arena när NHL:s bästa lag Detroit Red Wings gick på en stjärnsmäll mot Atlanta Trashers. Slovaken Marian Hossa, 29, svarade för matchens tre första mål och chockade publiken. Det var Hossas sjunde hattrick i karriären och första på nästan exakt ett år. Efter en spelmässigt jämn förstaperiod så dominerade Red Wings resten av matchen totalt, men Trashers målvakt Kari Lehtonen spelade fantastiskt och räddade 46 skott. När centern Eric Perrin satte 4-0 bakom Chris Osgood fick coachen Mike Babcock nog och satte in Dominik Hasek, 42.

– Mike sa åt mig att börja värma upp redan efter deras tredje mål, sa Hasek till AP.

Det var första gången sedan Haseks comeback i Red Wings 2006 som han kommit in mitt i en match. Ledningen vill inte gärna kasta in honom med tanke på hans historia av ljumskskador. Niklas Kronwall överlistade till slut Lehtonen, men det återstod då endast sex minuter av matchen.