Linköping har kopplat greppet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-17

Avgjorde i tom kasse – kan avgöra i morgon

Linköping har kopplat ett ordentligt grepp i kvartsfinalserien mot Djurgården. Laget leder med 3-1 i matcher efter kvällens hemmaseger med 4-1.

Matchen inleddes trevande. En ganska intetsägande första period avslutades med att Linköping fick chansen att spela fem mot tre. Detta efter att Djurgårdens Nicklas Danielsson och David Printz blivit utvisade. Linköping satte riktigt bra fart på pucken och spelade runt de tre djurgårdsförsvararna. Tony Mårtensson spelade upp till Daniel Fernholm, som direkt förlängde till Mattias Weinhandl. Weinhandls stenhårda skott satt precis innanför Daniel Larssons högra stolpe, och matchens första mål var ett faktum.

– Förutom avslutningen gör vi en bra period, och lyckas förstöra deras spel bra, sa Djurgårdens veteranback Tomas Johansson till Kanal 9 i första periodpausen.

Linköpings fina power play fortsatte i inledningen av andra perioden. Weinhandl laddade stora bössan igen, men prickade stolpen istället för nätmaskorna.

Mittenaktens hockey var av högre kvalitet, men målen uteblev.

Matchen avgjordes via en dramatisk sekvens i inledningen av tredje perioden. Djurgårdens lagkapten Jimmie Ölvestad styrde en puck i stolpen, och spelet vände. Pucken kom fram till Linköpings Johan Fransson som skottpassade fram till Tony Mårtensson, som snygg styrde in 2-0.

Två måls ledning är inte mycket i hockey, men Djurgården har haft stora problem att göra mål i den här kvartsfinalserien (endast sex gjorda mål på fyra matcher). Och närmare än Fredrik Brembergs 1-2 kom inte Djurgården.

Linköpings målvakt Rastislav Stana gjorde flera högklassiga räddningar, och Niklas Persson och Jonas Junland fastställde slutresultatet till 4-1 med varsitt mål i tom kasse.

Linköping vann skotten med 34-24 och har totalt 128-79 i matchserien.