Lundqvist glänste när Rangers tog femte raka

Publicerad 2012-01-11

Hjälte efter straffdrama

Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist utsågs till matchens lirare när New York Rangers hemmabesegrade Phoenix Coyotes.

Svenske målvaktsstjärnan blev matchhjälte efter att ha räddat den avgörande straffen i straffläggningen.

– Jag tycker att vi förtjänade det här, säger Lundqvist till nhl.com.

NHL

New York Rangers storform ser ut att hålla i sig. Laget befäste serieledningen genom att ta sin femte raka seger, 2-1 hemma mot Phoenix Coyotes efter straffar. En av lagets segerarkitekter var Henrik Lundqvist, 29, som fixade bonuspoängen genom att rädda den avgörande straffen.

Efter två mållösa perioder tog Rangers ledningen via Ruslan Fedotenko i tredje, men Radim Verbata kvitterade för gästerna med två minuter kvar av perioden.

”Redo att åka av”

Marian Gaborik fick chansen att avgöra matchen i förlängningen på straff men Mike Smith i Phoenix mål svarade för en fantastisk räddning med klubban liggandes på rygg . Gaborik fick dock revansch i den efterföljande straffläggningen då han med kniven mot strupen satte sitt andra försök för kvällen.

– Jag var redo att åka av isen. Chansen att du gör mål när du måste göra det är inte särskilt stor, men han gjorde en fantastisk fint. Det är en ”Gabby-move”, säger Lundqvist om lagkamraten till nhl.com.

Även Chicagos Viktor Stålberg utsågs till matchens lirare när han stod för ett hattrick i 5-2-segern hemma mot Columbus. Det var svenskens första NHL-hattrick i karriären.

– Det var roligt att få det (hattricket). Jag har haft ett par chanser tidigare att göra det, men det har inte hänt, så det var givetvis en skön känsla, säger Stålberg till nhl.com.