Strömberg: ”Har varit i kvalserien länge...”

Örebro vann derbyt mot Karlskoga med 2–1 efter övertid sedan Conny Strömberg

avgjort.

Och stjärnan hymlade inte om att han anser att Örebro redan är ett kvalserielag.

– Vi har varit i kvalserien länge, säger han till Viasat Hockey om tabelläget.

Örebro har toppat allsvenskan i princip hela säsongen och många har menat att laget varit klara för kvalserien länge. Tränaren Peter Andersson har dock varit ödmjuk och använts klyschan ”en match i taget”, men när Conny Strömberg fick frågan efter 2-1-segern i derbyt mot Karlskoga så var det ingen tvekan.

– Vi har varit klara för kvalserien länge, säger han till Viasat Hockey.

Veteranen var själv segerorganisatör mot Karlskoga då han slog in det matchvinnande 2-1-målet 25 sekunder in på övertiden efter att ha blivit framspelad av Jared Aulin.

Det var 36-åringens sjunde mål i år.

”Alla säger att jag...”

– Alla säger att jag ska skjuta mer och det kanske jag ska göra, jag kanske ska lyssna mer på min klubba, säger Strömberg som är uppe i 51 poäng den här säsongen.

– Jared hittade mig perfekt så det var bara att sätta dit den. Det var jäkligt skönt att avgöra ett derby, det är i sådana här matcher man ska kliva fram.

Örebro är nu uppe på 94 poäng och leder serien nio poäng före just Karlskoga.

Avståndet ner till fjärdeplatsen är hela 17 poäng.

Leksand stärkte upp tredjeplatsen i tabellen efter att ha besegrat Tingsryd med 3-2 efter straffar sedan backen Patrik Hersley stängt in den avgörande straffen.

Tingsryd ledde annars med 2-1 innan hete Martin Janohls – som gjorde sex poäng i den senaste matchen mot Västerås – sköt 2-2 och tog matchen till övertid och straffar.

Eftersom Västerås förlorade under fredagen har serietrean Leksand nu sju poäng ner till fyran Västerås i kampen om direktplatserna till kvalserien.

Junioren Mattias Johansson gjorde sin blott andra match för Almtuna den här säsongen mot Mora, och då slog 18-åringen till och blev matchvinnare. Junioren satte det avgörande 4-3-målet i den sista perioden.

Målet kom bara tre minuter från slutsignalen i en match där Mora vann skotten med förkrossande 40-15, men man blev alltså ändå poänglösa.

Almtuna plockade därmed poäng för femte matchen i rad och skapar allt säkrare mark i bottenstriden. Avståndet ner till Sundsvall närmast under det negativa kvalstrecket är nu hela tolv poäng.