New York Islanders–Buffalo 1–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-20

(0–1, 0–0, 1–1)

Första perioden: 0–1 (6.11) Derek Roy 13 (Jason Pominville).

Tredje perioden: 1–1 (3.50) Brendan Witt 1 (Radek Martinek, Miroslav Satan), 1–2 (17.43) Maxim Afinogenov 6 (Brian Campbell, Paul Gaustad).

Skott: 43–17 (14–5, 13–7, 16–5).

Utvisningar, N Y Islanders: 6 x 2 min, 1 x 5 min. Buffalo: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 10 806 (i Nassau Coliseum).

Målvakter:

N Y Islanders: Rick DiPietro 88,2%, istid 58.34

Buffalo: Ryan Miller 97,7%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 1, 4, +1, 16.57

Matchen: Motgångarna kommer slag i slag för New York Islanders. På onsdagskvällen kom den sjunde förlusten på deras åtta senaste matcher. Islanders fick innan matchen beskedet att vänsterforwarden Chris Simon, 35, stängs av i rekordlånga 30 matcher efter att ha trampat med skridskon på Pittsburgh Penguins Jarkko Ruutu i lördags. Hemmalaget verkade inte påverkas av lagkamratens avstängning utan dominerade alla tre perioderna mot Buffalo Sabres. Islanders – som haft problem med målskyttet hela säsongen – sköt hela 43 skott på mål, men Ryan Miller var fantastisk i bortamålet.

– Vi gjorde allting rätt utom mål, sa Islanders lagkapten Bill Guerin till AP.

Det såg länge ut som om Derek Roys mål från den första perioden skulle räcka, men backen Brendan Witt kvitterade i inledningen av den tredje perioden med sitt första mål sedan den 9 januari. Med två minuter kvar av perioden avgjorde Maxim Afinogenov precis när utvisningen på Freddy Meyer tog slut.

Detroit–Los Angeles 6–2

(2–1, 2–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (0.59) Henrik Zetterberg 25 (Nicklas Lidström) spel fem mot fyra, 2–0 (7.37) Jiri Hudler 8 (Niklas Kronwall, Daniel Cleary), 2–1 (18.32) Dustin Brown 16 (Lubomir Visnovsky, Anze Kopitar) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (0.15) Patrick O'Sullivan 7 (Anze Kopitar, Tom Preissing), 3–2 (3.35) Tomas Holmström 17 (Henrik Zetterberg, Pavel Datsyuk), 4–2 (11.45) Daniel Cleary 11 (Niklas Kronwall, Mikael Samuelsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5–2 (0.49) Johan Franzén 5 (Andreas Lilja, Niklas Kronwall), 6–2 (8.57) Valtteri Filppula 8 (Niklas Kronwall, Chris Chelios).

Skott: 35–20 (9–6, 18–5, 8–9).

Utvisningar, Detroit: 4 x 2 min. Los Angeles: 5 x 2 min.

Johan Franzén, f, Detroit 1, 0, 6, 2, +3, 18.22

Matchen: Det handlade – som vanligt – mycket om svenskarna i Detroit Red Wings när laget tog emot Los Angeles Kings. Henrik Zetterberg gav Red Wings ledningen redan i den första matchminuten efter att motståndarna dragit på sig en utvisning innan Jiri Hudler följde upp med 2-0. Kings kom dock tillbaka och kvitterade till 2-2 efter 15 sekunders spel av den andra perioden, men bara tre minuter senare satte Tomas Holmström 3-2 och efter det var det aldrig någon fara för hemmalaget.

– Vi kontrollerade matchen totalt, sa Daniel Cleary till AP.

Det var annars Niklas Kronwall, 26, som fick den mesta uppmärksamheten efter matchen. Den svenske backen svarade för fyra assist för första gången i karriären och börjar visa de offensiva kvaliteterna som Red Wings hoppats på.

– Anledningen till att han fick ihop fyra assist är att han skjuter pucken mot mål. Han är ofta skadad, men om han fortsätter spela så kommer han bara att bli bättre och bättre, sa Red Wings coach Mike Babcock.

Chicago–Nashville 5–2

(3–0, 2–2, 0–0)

Första perioden: 1–0 (3.02) Robert Lang (Martin Havlat, Petri Kontiola), 2–0 (5.23) Dustin Byfuglien (Ben Eager, James Wisniewski), 3–0 (10.01) Patrick Sharp (Jonathan Toews, Brent Sopel) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 4–0 (3.15) Robert Lang (Martin Havlat, Brent Seabrook), 4–1 (4.27) Jean-Pierre Dumont (Jason Arnott, Marek Zidlicky) spel fem mot fyra, 4–2 (5.37) Radek Bonk (Shea Weber, Alexander Radulov) spel fem mot fyra, 5–2 (18.55) Patrick Sharp (Martin Havlat, Patrick Kane) spel fem mot fyra.

Skott: 30–21 (11–6, 8–11, 11–4).

Utvisningar, Chicago: 5 x 2 min, 1 x 5 min. Nashville: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 14 151 (i United Center).

Målvakter:

Chicago: Nikolai Khabibulin 90,5%, istid 60.00

Nashville: Chris Mason 0%, istid 5.23 (0 räddningar)

Nashville: Dan Ellis 89,3%, istid 54.37 (25 räddningar)

Inga svenskar på isen

Matchen: Vilken mardrömsstart det blev för Nashville Predators målvakt Chris Mason, 31, i United Center. Mason släppte in de två första skotten på mål och ersattes redan efter 5.23 av Dan Ellis. Mindre än fem minuter senare hade Chicago Blackhawks tagit ett kraftigt grepp om matchen efter att Patrick Sharp, 25, gjort mål i numerärt underläge. Målet var Sharps sjätte när motståndarna spelar power play och med det är han bäst i hela ligan. Predators försökte att komma in i matchen i den andra perioden, men ett snabbt mål av tjecken Robert Lang tog udden ur gästerna. Vänsterforwarden Ben Eager spelade sin första match för Blackhawks efter traden från Philadelphia Flyers i tisdags och han noterades för en assist i debuten. Finländske rookien Petri Kontiola noterades för sin första NHL-poäng då han var med i förspelet till Robert Langs första mål.

Anaheim–Colorado 2–1

(0–0, 0–1, 1–0, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (8.33) Cody McCormick 1 (Ian Laperriere).

Tredje perioden: 1–1 (3.45) Chris Pronger 6 (Ryan Carter, Todd Marchant).

Förlängningen: 2–1 (3.31) Mathieu Schneider 5 (Chris Kunitz, Samuel Påhlsson) spel fyra mot fyra.

Skott: 38–12 (12–3, 9–6, 13–3, 4–0).

Utvisningar, Anaheim: 1 x 2 min, 1 x 5 min. Colorado: 2 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center).

Målvakter:

Anaheim: Jonas Hiller 91,7%, istid 63.31

Colorado: Peter Budaj 94,7%, istid 63.31

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 1, 2, 0, -1, 19.28

Matchen: Anaheim Ducks dominerade mötet med Colorado Avalanche, men det skulle dröja tills förlängningen innan de två välförtjänta poängen kunde bärgas. Att gästerna var med i matchen så länge kan dom tacka sin målvakt Peter Budaj för. Slovaken Budaj räddade 36 skott och var matchens store lirare. Avalanche sköt endast 12 skott på mål, men tog ledningen genom Cody McCormick. Backen Chris Pronger kvitterade i inledningen av den tredje perioden efter att Budaj inte lyckats få bort en retur på Todd Marchants hårda skott. Med bara 89 sekunder kvar av förlängningen frälste Mathieu Schneider hemmapubliken då han gjorde säsongens femte mål. Hemmalaget lät förstemålvakten Jean-Sebastien Giguere vila efter att han hållit nollan mot San Jose Sharks i tisdags. Schweizaren Jonas Hiller, 25, fick därmed starta sin femte match för säsongen och tog sin första seger sedan september.