Trettonde raka segern för Skellefteå

Thomas Eriksson/TT

Publicerad 2023-01-28

Vilket lag ska lyckas besegra Skellefteå borta?

Klubben tog sin 13:e raka seger på hemmais när man slog Rögle med 4–1 i en härligt underhållande och chansrik match.

Hemmalaget tog initiativet direkt och i en fartfylld och böljande första period var det lagmaskinen Skellefteå som kom i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Men Rögle har den senaste tiden börjat att hitta sitt spel på allvar och bjöd upp till en bra match i tre perioder.

Adam Edström, Skånelagets hetaste forward, hade flera högkaratiga chanser redan i början och prickade bland annat målramen innan hemmalaget tog ledningen med 1–0.

Skellefteå har länge haft stora problem med spelet i numerärt överläge, men fick nu till slut utdelning när Pär Lindholm hittade Joakim Lindström med en flippassning genom målgården efter 5.38.

”Kommer ut okej”

– Vi kommer ut okej, jag gillar vårt passningsspel och sättet vi flyttar pucken. Det gäller att fortsätta göra det jobbigt för deras målvakt och skymma och styra, sade målskytten Joakim Lindström till C More efter öppningsperioden.

Mitt i den andra perioden fick Rögles Adam Edström äntligen utdelning när han efter en stark uppåkning och med bara en hand på klubban kunde hålla undan för en hemmaförsvarare och stöta in kvitteringen till 1–1.

Det var inte orättvist, för även om Skellefteå långa stunder visade upp sin anfallshockey när den är som allra bäst så skapade Ängelholmslaget många vassa chanser på kontringar.

Skellefteås Joakim Lindström. Arkivbild.

Huggs iskalla straff

Men Skellefteå kunde återta ledningen efter 14.37 i den andra perioden på straff. Rickard Hugg var iskall och väntade ut Christoffer Rifalk i Röglemålet innan han lade in 2–1.

På slutet kom Rögle starkt tillbaka och den tredje perioden blev en dramatisk kamp om poängen.

Den kampen avgjordes när Joakim Lindström efter 10.54 gjorde sitt andra mål i matchen då han styrde in en skottpassning från Joakim Pudas till 3–1. 4–1 kom sedan i öppen kasse genom Pudas.

Då Växjö förlorade mot Oskarshamn, 1–6, tog Skellefteå över serieledningen.