Erik Karlsson klev upp i topp i backarnas poängliga

Erik Karlssons mål mot Dallas.

Alexander Steen är redan målbäst i hela NHL.

Nu klev Erik Karlsson upp i toppen i backarnas poängliga.

Ottawa-stjärnan gjorda ett mål och en målgivande passning i 3–4-förlusten mot Dallas.

Om drygt fyra månader tänds OS-elden i Sotji.

Redan nu visar Tre Kronors stjärnor hysteriska formbesked inför de olympiska spelen. Förbundskaptenen Pär Mårts kan luta sig tillbaka och spana i den här statistiken:

Alexander Steen leder NHL:s skytteliga.

Henrik Sedin toppar assistligan med 16 målgivande passningar på lika många matcher.

Och nu klev Erik Karlsson upp i ledning i backarnas poängliga.

Den sistnämnde gjorde två nya poäng på söndagskvällen i matchen mot Dallas.

Skuggas av en annan svenskback

Ottawa-stjärnan låg bakom upphämtningen när han själv reducerade till 1–2 i mittperioden för att sedan spela fram Jason Spezza till 2–2 nio minuter senare.

Dallas återtog ledningen i den tredje perioden, men Karlsson fanns på isen – han spelade periodens sista tre minuter i slutet – när Ottawa kvitterade med 15 sekunder kvar att spela.