Luleå besegrade blekt Linköping

Publicerad 2014-01-17

Luleås fina form i SHL-hockeyn fortsätter. På fredagskvällen kom den sjätte segern på de sju senaste matcherna när Linköping besegrades med 3–2 i Coop Arena.

Luleås förstakedja glänste och stod för lagets samtliga mål.

Linköping stod för matchens första anfall direkt efter tekning. Sedan var det Luleå för hela slanten.

Norrbottningarnas första kontring ledde till mål efter 34 sekunder genom Cam Abbot, framspelad av tvillingbrorsan Chris.

I början av andra perioden var det Chris Abbots tur att hitta nätet genom ett läckert direktskott fram till 2–0. Cam stod för framspelningen.

Luleå dominerade totalt under de två första perioderna och Linköping blev steget efter i de flesta situationerna.

Stolpskott

Linköpings vassaste chans var ett stolpskott av Sebastian Karlsson – i numerärt underläge när Luleå slarvade vid ett uppspel.

Hemmalaget backade hem i sista perioden och Linköping kunde reducera till 2–1 genom Kent McDonell men Luleå slog tillbaka direkt med mål av Daniel Mannberg.

Men Linköping gav inte upp. När Luleå fick en spelare utvisad i slutet lämnade Christian Engstrand kassen. Jonas Junland lyckades lyfta in en ny reducering i spel sex mot fyra med en dryg minut kvar att spela.

Östgötarna fortsatte utan målvakt men lyckades inte göra fler mål.