Nylanders första poäng hjälpte inte Rögle

Publicerad 2013-10-02

Zettergren: "Fick en rejäl utskällning i första"

William Nylander gjorde sitt första poäng för säsongen men det hjälpte inte. Rögle hade ledningen efter den första perioden – men Mora var starkare och kunde vända och till slut vinna med 5-2.

De av många tippade topplaget Rögle har startat årets allsvenska svagt. Inför kvällens match hade laget skrapat ihop fem poäng på sina sina första sju matcher. Bortamötet mot Mora började dock bra när Victor Berglind kunde ge Rögle ledningen efter fem minuter. Hemmalaget Mora repade dock mod och kunde i den nionde minuten kvittera men glädjen blev kortvarig för hemmalaget.

Första poängen för Nylander

Talangen William Nylander – som kom till Rögle inför säsongen – hade en fin försäsong och haft stora förväntningar på sig. Poängen har dock uteblivit men mot Mora släppte det. Talangen tog sig minuten efter Moras kvittering in i offensiv zon och kunde sprätta upp ledningsmålet för Rögle.

– Klart att det har varit lite tungt men så länge jag har skapat chanser och det har jag gjort så har det inte stört mig. Men det är klart att det är skönt att sätta dit den, sa han till S24 efter den första perioden.

Mora tog ledningen i den andra

Tre minuter in i den andra perioden fick hemmalaget jubla igen när Sonny Karlsson gjorde sitt andra mål för kvällen och kvitteringen var ett faktum. Spelet i den andra perioden böljade fram och tillbaka och det var två lag som bytte chanser med varandra. Med bara två minuter kvar av perioden kunde Mora för första gången ta ledningen i matchen, den här gången genom Mikael Zettergren. Efter ett fint spel från Mora kom Zettergren fri på högerkanten nära den förlängda mållinjen. Trots dålig vinkel fick han upp pucken i Maxwells vänstra hörn.

Sista målet i tom bur

Ledningen som Mora tog i den andra perioden släppte man aldrig i den tredje. I stället kunde Lukas Bengtsson göra 4-2 till Mora med åtta minuter kvar att spela. I ett sista försök att komma ikapp valde Rögle att ta ut målvakten men efter att William Nylander drällt med pucken kunde Johan Alcén sätta 5-2 i tom kasse.

Fick utskällning

Mikael Zettergren som gjorde Moras tredje mål var nöjd med att laget kunde ta sig samman efter den första perioden och vända till en seger.

– Vi fick en rejäl utskällning efter första men det behövde vi för det var för mycket misstag men det ordnade upp sig, säger han till S24.

Närmast för Mora väntar serieledarna Karlskrona på bortaplan medan Rögle får ta nya tag mot Timrå i sin nästa match.