Dagens namn: Ellen, Lena

Dif slog tillbaka efter Rönnbergs utspel

Publicerad 2014-11-22

Göteborg/Stockholm. – Jag känner mig självsäker inför tredje, sa Roger Rönnberg med en 4-3-ledning mot Djurgården.

Men en märklig sargstuds och en het Robin Alvarez snodde Dif poäng mot serieledarna.

– Det var lite för passivt, lite för avvaktande, säger Rönnberg till Sportbladet när han summerade vad som till slut blev en straffseger.

Djurgården öppnade visserligen målskyttet med ett fint mål av Markus Ljungh men sen fick de finna sig i att jaga matchen igenom. Tre snabba mål från Joel Lundqvist, Mats Rosseli Olsen och Max Görtz innan första akten var slut såg ut att ge Frölunda en ledning de skulle kunna kontrollera matchen ut.

Fick äta upp sitt uttalande

Men Djurgården vägrar att ge sig i någon match. Henrik Eriksson utnyttjade en miss från Christoffer Persson och smällde in 3-2 och när Elias Fälth gjort 4-2 reducerade Joakim Eriksson precis före slutvisslan i andra.

Trots det så var Roger Rönnberg inte särskilt orolig:

– Det är dags igen, men jag känner mig självsäker inför tredje, sa han till C More.

Men de orden fick han äta upp.

Turstuds

Klockan hade tickat upp mot 17 minuter när Mikael Ahlén skickade en puck ner bakom Linus Fernströms mål, men precis när den såg ut att fortsätta i rundeln så studsade den oväntat ut från sargen till Robin Alvarez som satte 4-4. Hans andra mål på två matcher efter en lång måltorka.

– Djurgården är som en humla, de ska inte kunna flyga men de gör det ändå, säger C Mores Petter Rönnqvist.

I förlängningen hade Djurgården flera farliga chanser att avgöra men det gick till straffar. Där avgjorde Frölundas Mats Rosseli Olsen med en straff högt bakom Mantas Armalis.

Efter matchen analyserade Rönnberg tappet i tredje perioden så här:

– Det är lite för passivt, lite för avvaktande. Vi brukar kunna vrida upp det lite mer i tredje, vi är vana att vara ännu lite kaxigare i tredje perioden.