Dagens namn: Orvar

SSK i praktiken klart för negativt kvalspel

Publicerad 2015-02-20

I praktiken står det nu klart att Södertälje SK får spela kval för att klara sig kvar i hockeyallsvenskan.

I kväll kom nionde raka förlusten när Rögle vann med 4-3 och tar Asplöven i morgon poäng hemma mot Timrå så är det helt klart att SSK får kvala.

– Det är absolut ingenting man hade trott att vi skulle göra det här året, man kan väl egentligen säga att det är klart, säger Robert Carlsson.

Det har gått tungt hela säsongen för Södertälje och på de 16 senaste matcherna har laget endast två vinster. Och det blev ingen seger i kväll heller när Rögle blev för svåra hemma i AXA Sports Center inför blygsamma 2 342 åskådare och vann med 4-3. Därmed är det nu i praktiken klart att Södertälje får kvala för sin existens i hockeyallsvenskan.

– Vi har presterat alldeles för dåligt, jag har inga analyser nu egentligen. Jag har spelet många kvalserier, dock aldrig neråt. Det är alltid väldigt tufft och vi måste vara inställda på att det kommer att bli jävligt tufft, säger Robert Carlsson till Sportbladet.

Rögle malde ner SSK

SSK började annars bäst när Mattias Beck tryckte in 1-0 drygt fem minuter in i matchen.

Men sedan var det roliga slut för hemmalaget, bara två minuter senare kvitterade Rögle genom André Deveaux.

I mitten av den andra perioden kom sedan Daniel Sylwander och satte dit 2-1.

I mitten av den tredje perioden kom sedan spiken i kistan när Ludvig Rensfeldt satte dit 3-1. Matchen slutade till slut sedan 4-3 till bortalaget och Rögle behåller nu sin fjärdeplats i tabellen.

Asplöven kan skicka SSK till kval i morgon

I och med Södertäljes förlust har de nu nio poäng upp till säker mark ovanför kvalstrecket. Men det ska till ett mirakel för att de ska komma över det. Asplöven som ligger på den sista säkra platsen har elva plusmål på SSK och dessutom en match mindre spelad.

Tar de poäng i morgon hemma mot Timrå så är det definitivt klart att SSK får kvala för sin existens i allsvenskan.

Men trots att de tre sista matcherna blir betydelselösa rent poängmässigt vill Carlsson se bra isnatser.

– De har väldigt stor betydelse, det är vår skyldighet att göra bra insatser. Vi måste försöka vinna och få tillbaka lite självförtroende i laget inför kvalserien.

Samtidigt nere i bottenstriden tog Almtuna en blytung seger hemma mot Oskarshamn när de vann med 3-2.

Stor matchhjälte blev Emil Larsson som satte dit det avgörande målet drygt elva minuter in i tredje perioden.

Almtuna bytte nu plats med Oskarshamn i tabellen från en elfte till tionde plats och tog ett steg närmare ett nytt kontrakt.