Dagens namn: Nils

AIK knäckte Bofors

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-02-02

Gustavssons storspel gav tre poäng

Bofors sköt och sköt mot Jonas Gustavssons AIK-mål men lyckades trots 47 skott bara göra två mål.

Då passade gästerna från Stockholm på att först kvittera och sen i numerärt underläge med dryga två minuter kvar, även göra segermålet genom David Engblom.

AIK tog ledningen redan i den första periodens slutskede men Bofors vände genom Johan Sjödell-Wiklander och Martin Strandfeldt i andra perioden.

När Bofors i sista perioden fortsatte bombardera Gustavsson trodde nog de flesta på tre BIK-poäng i Nobelhallen. Men som sagt, AIK-målvakten täppte igen kassen och Manir Kolgoum kvitterade innan Engblom avgjorde.

Nästan samma visa var det i Oskarshamn där hemmalaget sköt 41 skott att jämföra med Växjös 19 i Smålandsderbyt. Ändå fick IKO bara 1-1 sedan Torsten Yngvesson kvitterat Tomas Gustafssons lednigngsmål.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)