Dagens namn: Helge

Redhawks sänkte LHC:s stjärnlag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-13

Vann mötet i Nordic Trophy med 3–2 efter straffar

Linköping förfogar över ett fruktat stjärnlag. Men Malmö Redhawks sänkte Andreas Jämtin, Fredrik Norrena och Mange Johansson och kompani i Nordic Trophy med 3–2 efter ett straffdrama.

Malmö Redhawks fick sin revansch i Nordic Trophy efter förlusten mot Färjestad i tisdags. På torsdagkvällen besegrade man Linköpings HC med 3–2 efter straffar. Joakim Eriksson gjorde 1–0 till LHC bara sekunder in på andra perioden.

LHC gick i från – Malmö jobbade sig ikapp

LHC saknade flera tongivande spelare men såg i alla fall starka ut i två perioder. Innan andra perioden var över hade Mattias Carlsson utökat ledningen till 2–0. I sista perioden reducerade Jesper Damgaard till 1–2 i powerplay. Kanadensaren Christian Larrivee satte den sköna kvitteringen. Efter en mållös förläning avgjordes matchen på straffar: samme Larrivee blev stor matchhjälte när han satte sin straff och LHC:s Andreas Jämtin missade sin. Matchen slutade med Malmö-seger med 3–2 och spelades i Vadstena Ishall inför 615 åskådare.

Brynäs–Lugano 4-1

De yngre killarna i Brynäs var riktigt bra och stod för det mesta framåt. Alexander Sahlin, född 91, vaktade Brynäs mål och var mycket bra. Sahlin har tagit steget direkt från yngre juniorlaget till A-laget och nu har Brynäs ännu en ung målvaktsfantom i föreningen..

Målen, Brynäs: Simon Löf, Stephen Dixon, Anton Rhödin, Jacob Silfverberg.

Timrå–Riga 2-3

Timrå ställde upp med tre femmor på grund av många skador.

Lägg därtill att Timrå åkt buss ned på matchdagen till Arboga, 4,5 timmar, så förstår man att upplägget och uppladdningen inför matchen inte var den bästa.

glädjande var att hockeygeniet Niklas Anger fick göra två passningspoäng i debuten för Timrå.

Målen, Timrå: 1-1 Kiril Starkov (Niklas Anger) och 2-3 Timo Pärssinen (Niklas Anger, Gabriel Karlsson).