Två målvaktstavlor fällde HV71

Uppdaterad 2011-03-16 | Publicerad 2011-03-15

”Det blir avgörande”

Målvaktskampen kunde inte få ett tydligare avgörande.

Två mycket tveksamma ingripanden från Daniel Larsson i HV-målet fällde de svenska mästarna.

– Han måste ha den där och det vände matchen, säger Leif Boork om Johannes Salmonssons billiga 1–1-mål.

HV71 har växlat mellan Andreas Andersson och Daniel Larsson i mål och aldrig riktigt hittat en given förstemålvakt. Till slut blev det målvaktsfrågan som blev avgörande.

Efter att HV äntligen fått hål på Viktor Fasth och såg ut att vara på väg mot en vändning i den här matchserien så stod Daniel Larsson för en prakttavla. Med en och en halv minut kvar av den andra perioden och ställningen 1–0 så släppte HV-målvakten in Johannes Salmonssons långskott från dålig vinkel.

– Det är första stolpen och han måste ta det där. Han blir låg med benen där och den går in under armhålan, säger Leif Boork, expertkommentator i TV4 Sport.

Det vände matchen.

Bara sex minuter in i den tredje perioden kom en ny blunder från Daniel Larsson, 25.

Christian Sandberg slant med pucken bakom mål och Daniel Larsson var inte beredd när han fumlade ut pucken med benskydden tillbaka till Sandberg som kunde stöta in 2–1 via en HV-skridsko.

– Det var inte hans fel, men han har inte kontroll på pucken och han tappar blicken på den, kommenterar Boork.